Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
S Depeche Mode idem k vám, odkázal Gahan (50) cez TopStar
Zdielať na
Hudba

S Depeche Mode idem k vám, odkázal Gahan (50) cez TopStar

Legendárna kapela Depeche Mode ohlásila turné. Po prvýkrát sa nebude volať podľa albumu ale "iba" Tour 2013. Nám sa podarilo získať rozhovor s lídrom tejto zrejme najslávnejšej syntezátorovej kapely Daveom Gahanom.

Turné začne 7. mája v Tel Avive a európska časť skončí 29. júla v Minsku. Skupina odohrá v Európe 34 koncertov v dvadsiatich piatich štátoch a jedným z nich bude aj Slovensko. K nám sa kapela vráti už po tretí krát.

Prvýkrát na Slovensku koncertovala v roku 2006 počas turné s názvom "Playing the Angel", druhýkrát sa predstavili v roku 2009 na turné s názvom "Tour of the Universe." Práve vďaka Gahanovi sa Depeche Mode dostali na Slovensko. Odohral tu sólový koncert v novembri 2003 a na Slovensku zažil výborný koncert.

Po dlhých rokov rozbrojov sa vzťahy v kapele konečne upokojili a Dave, Martin a Andy našli spoločnú reč a všetci traja sa tešia z nahrávania nového albumu a z pripravovaného turné. 

"Strávil som dva mesiace vo svojom štúdiu v New Yorku a spieval som všetky piesne tak, ako by som ich chcel spievať na pódiu. Nahlas a cítiac tú energiu, ktoré mi dáva publikum," dodal Gahan.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Alexandra Hinková, Lucia Husárová, Roman Neuschl 

Zdielať na

Najčítanejšie