Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Madonna (54) opäť šokovala. Replikou zbrane pripomenula masaker
Zdielať na
Hudba

Madonna (54) opäť šokovala. Replikou zbrane pripomenula masaker

Zdroj: SITA

Americká speváčka Madonna rozhnevala svojich fanúšikov v coloradskom Denveri, keď počas svojho koncertu v rámci turné MDNA použila repliku zbrane. Miestnym tým pripomenula streľbu v meste Aurora, pri ktorej James Holmes 20. júla na premiére snímky Návrat Temného rytiera (2012) zabil 12 ľudí a 58 ďalších zranil.

"Všetci sme tam len tak stáli. Každý okolo mňa mal v tvári šokovaný výraz," uviedol jeden z návštevníkov šou Aaron Fransua. Niekoľko ľudí dokonca po nevhodnom geste zo strany hviezdy z koncertu odišlo. Madonnina hovorkyňa Liz Rosenberg použitie zbraní v šou obhajovala, bez nich by to vraj bolo ako "Hamlet bez tretieho dejstva". "Moja šou je cesta. Cesta duše z temnoty do svetla. Je to súčasť muzikálového divadla," bránila sa samotná hviezda v auguste, keď sa objavili prvé kritické hlasy. "Je pravda, že na začiatku šou je veľa násilia a niekedy používam aj falošné zbrane - ale tie sú použité ako metafora. Neospravedlňujem násilie ani použitie zbraní. Ide o symboly, ktoré znázorňujú túžbu po sile a snahu nájsť cestu, ako zastaviť ničivé a bolestivé pocity," dodala.

Päťdesiatštyriročná Madonna na svojom aktuálnom turné stihla spôsobiť rozruch viackrát - ukázala bradavku, na videu premietanom počas jej koncertov sa na čele líderky francúzskej krajne pravicovej politickej strany Národný front Marine Le Penovej objavovala svastika, opakovane vyjadrila svoju podporu ruskej punkovej skupine Pussy Riot, ktorú moskovský súd poslal na dva roky do väzenia za "výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou", a na koncerte v Petrohrade sa verejne zastala gejov a lesbičiek i napriek zákazu verejnej propagácie homosexuality.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie