Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pomáda je späť! Vynovená a československá
Zdielať na
Hudba

Pomáda je späť! Vynovená a československá

Kožené bundy, hrebeň v zadnom vrecku nohavíc, výraz drsniaka a vlasy začesané dozadu! Samozrejme jeden pramienok musí frajersky padať do čela. To bol trend pred štyridsiatimi rokmi, ktorý preslávil muzikál Pomáda. Ako to už býva, história sa opakuje - je načase prežiť to opäť!

Na premiéru legendárneho muzikálu v Prahe, ktorého nové spracovanie si vzal pod taktovku Ján Ďurovčík, prichádzali hostia už s hodinovým predstihom. Mahulena Bočanová, Meky Žbirka, Jiří Pomeje či Miroslav Vladyka si nemohli nechať najslávnejšie predstavenie újsť. "Ja milujem Pomádu, videla som ju ixkrát," povedala Bočanová. 

Táto Pomáda je doslova československá! Hlavné postavy zahrali, zatancovali a zaspievali Nela Pocisková a Přemysl Pálek. Do postáv, ktoré vznikli dávno predtým, ako sa obaja protagonisti narodili, sa vžili celou dušou.

Príbeh študentskej lásky prežívali aj diváci v hľadisku. Jirka Pomeje tú svoju lásku prežíva aj v skutočnosti. "Som tu s mojou budúcou manželkou," poznamenal. "V Bratislave bude Pomáda o dva mesiace," tvrdí režisér Ján Ďurovčík.

"Toto bolo najmenšie, no zároveň najkrajšie predstavenie Pomády, aké som za svoju kariéru videl. A videl som ich stovky! Obaja hlavní hrdinovia boli úžasní, scéna jednoduchá a funkčná a skladám klobúk pred režisérom a choreografom v jednej osobe. Vynikajúce," povedal majiteľ licencie na tento muzikál Ronald S. Taft.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie