Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Miro Žbirka (59) v Londýne. Splnil si životný sen!
Zdielať na
Hudba

Miro Žbirka (59) v Londýne. Splnil si životný sen!

Opäť sa vrátime na londýnsku olympiádu, ale teraz nie na športoviská. Symbolický slovenský dres mal na sebe aj Miro Žbirka, ktorý za nás vystúpil v slávnej koncertnej hale. A hoci olympiáda nepozná zmiešané dvojice z rôznych krajín, Žbirka to dokázal. Na pódiu bol s legendárnym spevákom skupiny YES. Na koncerte bol aj Martin Krpač.

Desiatky fanúšikov, ale aj Slováci žijúci vo Veľkej Británii, sa už nevedeli dočkať, kedy na pódium vystúpi Miro Žbirka spoločne s Jonom Andersonom. Slovenský umelec zaspieval všetky svoje najznámejšie hity. A diváci nadšene tlieskali!

"Teraz som taký vysmiaty. Všetko to dopadlo krásne," neskrýval nadšenie po koncerte Miro. Dodal, že tým, že spieval s hudobnou legendou, si splnil životný sen. "Mal som skvelý koncert," potvrdil aj samotný Jon Anderson.

Žbirka začínal ako člen skupiny Modus. V roku 1977 získal spoločne s Jankom Lehotským a Marikou Gombitovou zlatú Bratislavskú lýru za pieseň Úsmev. Prvý sólový album, ktorý vydal so skupinou Limit, dostal názov Doktor Sen (1980). V roku 1982 sa stal ako prvý interpret zo Slovenska československým Zlatým slávikom. Od začiatku svojej kariéry absolvoval množstvo koncertov doma i v zahraničí, zahral si v televíznom muzikáli Neberte nám princeznú (1981) a vydal 14 štúdiových albumov, z ktorých viaceré vyšli aj v angličtine.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie