Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Božský Karel Gott (72) pohorel na talentovej šou!
Zdielať na

Božský Karel Gott (72) pohorel na talentovej šou!

Má 72 rokov, manželku, ktorá má 35, splodil 4 dcéry, najmladšia má 3 roky. Na svojom konte má nespočetne veľa hitov a dodnes vypredáva koncertné sály po celom svete! Spevák, legenda československého popu, maestro Karel Gott sa ako jediný na svete môže pýšiť 37 oceneniami Slávik. No začiatky jeho speváckej kariéry neboli vôbec jednoduché!

Karel Gott pripomína planétu Zem. Tiež sa zdá, akoby tu bol odjakživa, no jeho kariéra musela niekedy začať. Z vyučeného elektrikára sa stal spevák vďaka talentovej súťaži.

Božský Kája nebol barytón

Bola to súťaž Hľadáme nové talenty z roku 1958. "Úplne som u poroty prepadol. Rok 1959 a predstava o správnom spevákovi, ktorý spolubuduje našu spoločnosť, bola iná. A musel to byť barytón," povedal Karel.

Publikum ho milovalo

Karel bol ale bohužiaľ tenor. Hoci ho porota v súťaži odmietla, publikum si ho okamžite zamilovalo. V tom momente sa jeho životná cesta sťaby elektrikára nadobro skončila. Mladučký chlapec si tak začal plniť svoj veľký sen - budovať kariéru speváka.

Obklopil sa šikovnými ľuďmi

Netrvalo dlho a ponuky na vystupovanie začali pribúdať! Karel mal to šťastie, že dokázal svoj talent pretaviť na umenie a dokázal z neho vyťažiť. V roku 1964 dostal svojho prvého Slávika. Za svoj megaúspech nevďačí Karel iba talentu. Postupom času sa obklopil ľudmi, ktorí jeho kariéru posúvali ďalej a ďalej.



SITA

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie