Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Tieto celebrity vydýchli v roku 2011 naposledy
Zdielať na

Tieto celebrity vydýchli v roku 2011 naposledy

Keď stratíme blízkeho človeka, v srdci nám zostanú tisíce spomienok. Chýba nám. Myslíme na neho pri zapaľovaní sviečok, pri hrobe vyzdobenom kvetmi. Práve spomienkam na tých, čo už nie sú medzi živými, je venovaný aj jeden deň v roku, kedy si uctievame ich pamiatku.

Život je krehký. Keď sa ráno zobudíme, neznamená to, že večer zaspíme. No raz musí odísť každý z nás. Tento rok odišlo aj niekoľko významných osobnosti.

Zomrel Pavel Vondruška

Piateho februára do hereckého neba odišla duša Pala Vondrušku. Český herec je známy najmä z trilógie Slnko seno, kde účinkoval v úlohe tajomníka družstva. Odišiel vo veku 85, no zanechal po sebe desiatky hereckých úloh, vďaka ktorým na neho nikdy nezabudneme.

Filmovú Kleopatru zradilo srdce

Elizabeth Taylor prežila svoj život obklopená priateľmi, užívala si a bola šťastná. Veľkú úlohu v jej živote hrali aj muži. Bola osemkrát vydatá a mala štyri deti. Práve tie stáli pri jej posteli, keď odchádzala. 23. marca hollywoodsku herečku vo veku 79 rokov zradilo srdce. Jej oči sa zatvorili v pokoji na nemocničnom lôžku. Na filmovú Kleopatru jej priaznivci nikdy nazabudnú.

Zomrel aj vizážista Alex

Nebeské brány sa 8. mája večer otvorili aj pre mladého a krásneho človeka, vizážistu Alexa. Vždy usmiate, modré oči Branislava Hromeka sa zatvorili navždy. Jeho telo už nevládalo bojovať s chorobou a bolesťou. Alexov život bol krátky, no plný lásky, radosti a tanca. Alexov odchod zasiahol aj mnohé osobnosti. 30-ročný vizážista patril k mužom, ktorý z krásnych žien robili princezné. Teraz jeho ruky hladkajú anjelov.

Amy Winehouse sa prepila

Hviezda slávy Amy Winehouse zažiarila veľmi rýchlo, no rovnako rýchlo aj zhasla. 27-ročná speváčka mala talent, nemala však dosť síl, aby svoj život mala pevne v rukách. Pomáhali jej rodičia, umelci, priatelia. Amy však nebola dosť silná, aby dokázala čeliť nástrahám. Zabilo ju to, o čom si myslela, že tak veľmi miluje a potrebuje.

Paľo Demitra je v hokejovom nebi

Paľo Demitra život zasvätil hokeju. Roky trpel odlúčením od manželky a detí a neraz pocítil trpkosť osudu. V máji urobil vážne rozhodnutie. Rozlúčil sa s reprezentáciou a po rokoch na ľade chcel byť so svojou rodinou. To už ale nestihol. O štyri mesiace jeho plány prekazila smrť. Letecká tragédia, ktorá sa stala v Jarosľavli, zasiahla rodinu nášho kapitána a dotkla sa každého z nás. Pred časom sme 36-ročnému hokejistovi ďakovali a krátko potom sme sa s ním lúčili. V hokejovom nebi je dnes Paľo jednou z najžiarivejších hviezd.

Rakovina zabila Steva Jobsa

Legenda, počítačový génius, technologický guru. Aj takýmito prívlastkami svet častoval Steva Jobsa, charizmatického muža v roláku a džínsoch. Steve Jobs miloval jablká a naučili ich milovať aj ľudí. Jobs roky bojoval so zákernou rakovinou. Trpel, no nevzdával sa. Bojoval. Rakovina pankreasu bola však silnejšia. Steve Jobs naposledy vydýchol v pokoji 5. októbra vo veku 56 rokov.

Celebrity_2011_smrť_koláž

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie