Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zatkli hackera, ktorý vyzliekol Scarlett Johansson
Zdielať na

Zatkli hackera, ktorý vyzliekol Scarlett Johansson

Americká FBI klepla po prstoch mužovi, ktorý môže za to, že na verejnosť prenikli pikantné fotografie herečky Scarlett Johansson. Na mušku si vzal aj iné celebrity - herečku Milu Kunis či speváčku Christinu Aguileru.

Tridsaťpäťročného Christophera Chaneyho zatkli v stredu vo floridskom meste Jacksonville po 11-mesačnom vyšetrovaní, počas ktorého úrady zaznamenali jeho hackerské útoky na viac ako 50 ľudí zo zábavného priemyslu.

Z väzenia už nemusí výjsť

Podozrivého predviedli pred floridský súd, na čo ho prepustili po vyplatení kaucie vo výške 10-tisíc amerických dolárov (v prepočte približne 7 260 eur) a pod podmienkou, že "nebude mať žiaden prístup k počítaču či inému zariadeniu, ktoré umožňuje prístup na internet".

Aj keď sa už v piatok musí na súd vrátiť, možno očakávať, že proces s ním sa bude konať v Los Angeles. Ak ho v 26 prípadoch uznajú vinným, hrozí mu trest odňatia slobody v dĺžke až 121 rokov.

Na mušku si vzal aj iné celebrity

Do počítača Aguilery vnikol neznámy hacker v decembri 2011. Mal to byť práve Chaney, kto uverejnil na internete jej pikantné fotografie. Zábery z mobilného telefónu Kunis vrátane fotografií z vane sa na internete objavili v septembri. V polovici septembra obleteli svet tiež zábery, na ktorých je vyzlečená Johansson.

mrscin.com

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie