Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Na súd s Jackovým doktorom vybrali porotu. Bol to dlhý a ťažký proces
Zdielať na

Na súd s Jackovým doktorom vybrali porotu. Bol to dlhý a ťažký proces

Súd v americkom Los Angeles v piatok vybral dvanásť členov poroty, ktorá bude zasadať počas procesu s lekárom zosnulého kráľa popu Michaela Jacksona. Sedem mužov a päť žien bude rozhodovať o tom, akú úlohu zohral Conrad Murray v prípade Jackovho smrteľného predávkovania sa liekmi.

Súdne pojednávanie má začať v utorok. Výber poroty bol pomerne zdĺhavý. Z pôvodného počtu 370 uchádzačov zostalo po vyplnení rozsiahleho dotazníku 84 kandidátov. Z nich behom piatkového výsluchu vzišla konečná podoba poroty.

Pri hľadaní vhodných porotcov sa súd vždy snaží nájsť ľudí, ktorí nie sú oboznámení s detailami príslušnej kauzy a môžu rozhodovať čo najobjektívnejšie. V prípade svetoznámeho speváka to však bola veľmi ťažká úloha. Preto stroskotal aj prvý pokus o výber poroty, ktorý sa uskutočnil už na jar.

Michael Jacskon zomrel 25. júna 2009 na predávkovanie liekom propofol. Spevák údajne trpel nespavosťou a Murray mu anestetikum podal ako prostriedok na spanie. Jacskosnova smrť prišla uprostred jeho príprav na nové svetové turné s názvom "This Is It".

Murray opakovanie prehlasuje, že sa necíti byť vinný neúmyselným zabitím. jeho advokáti argumentujú tým, že Jacskon si liek vzal sám, zatiaľ čo lekár nebol v miestnosti. Ak bude Murray odsúdený, hrozia mu až štyri roky väzenia. Už v januári sa na súde vyjadril, že sa cíti nevinný. 25. januára sa na pojednávaní s doktorom Murrym zúčastnila aj matka nebohého Kráľa popu. Pozrite si video. 

TASR/AP/Michael A. Mariant, Jason Redmond

Súvisiace články

Najčítanejšie