Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zomrel inšpektor Colombo! Peter Falk (†83) je v hereckom nebi
Zdielať na

Zomrel inšpektor Colombo! Peter Falk (†83) je v hereckom nebi

Herec Peter Falk, ktorého poznáme ako neustále fajčiaceho detektíva v pokrčenom baloniaku zo seriálu Columbo, sa v dostal do hereckého neba. Preslávil sa najmä postavou Colomba, ktorý svojím dôvtipom dostal za mreže naozaj každého zločinca. Populárny herec odišiel vo veku 83 rokov.

Zomrel vo svojom dome v Beverly Hills. Príčiny smrti zatiaľ nie sú známe. Po tom, čo lekári vyhlásili, že trpí demenciou, súd rozhodol, že Falk potrebuje opatrovníka. Starala sa oňho manželka Shera. Okrem nej zanechal za sebou dve adoptované dcéry.

Narodil sa 16. septembra 1927 v New Yorku. Už ako 3-ročný prišiel o oko. Lekári mu ho museli pre nádor vyoperovať. Keď so svojou hereckou kariérou začínal, agenti ho varovali, že jeho vymenené sklenené oko by mohlo byť problém. 

V roku 1960 však prerazil úlohou v gangsterskom filme Murder, Inc. Sám Falk neskôr nazýva tento film "zázrakom". Práve vďaka nemu sa začala jeho úspešná kariéra. Za úlohu v ňom bol nominovaný na Oscara.

Druhú nomináciu si vyslúžil za rolu v snímke Pocketful of Miracles. Len za úlohu poručíka Franka Columba získal štyri televízne ocenenia Emmy.

 

ISIFA

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie