Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Jackson klamal! Doplatia na to jeho promotéri?
Zdielať na

Jackson klamal! Doplatia na to jeho promotéri?

Michael Jacskson vraj pri podpise poistnej zmluvy klamal o svojom stave a o liekoch, ktoré užíval. V klamstvách ho podporili aj promotéri koncertnej šnúry, ktorá sa uskutočniť nestihla. Výsledkom je, že poisťovňa im nechce dať žiadne peniaze.

Najstaršia poisťovňa na svete Lloyd’s of London odmieta vyplatiť promotérom neuskutočneného turné Michaela Jacksona This Is It poistku.  Má hodnotu 17,5 milióna amerických dolárov.

Spoločnosť sa obrátila na losangeleský vyšší súd s tvrdením, že pri uzatváraní poistnej zmluvy im organizátori londýnskych koncertov AEG Live a Michael Jackson klamali a zatajovali informácie. 

Kráľ popu vraj potreboval na zaspávanie silné anestetikum s aktívnou látkou propofol. Práve tá sa mu napokon stala osudnou. Okrem toho promotéri spolu s Jacksonom údajne tvrdili, že od roku 2005 umelec nepotreboval pomoc iného lekára ako plastického chirurga. Táto výpoveď bola pravdepodobne tiež lož. 

Od  Jacksonovej smrti uplynú 25. júna 2 roky. Krátko pred smrťou plánoval 50 koncertných šou, ktoré sa mali konať v londýnskej O2 Aréne.

"Žiadame, aby bola poistná zmluva vyhlásená za neplatnú a neúčinnú," uviedli zástupcovia Lloyd’s of London v súdnych dokumentoch. Advokát pre Jacksonov majetok Howard Weitzman však tvrdí, že tu nejde o nič iné, ako o poisťovňu, ktorá sa snaží vyhnúť plateniu legálnej poistky. Advokáti AEG Live sa zatiaľ k prípadu nevyjadrili.

TASR

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie