Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Birkenstock - nadčasová klasika ideálna na každú príležitosť
Zdielať na

Birkenstock - nadčasová klasika ideálna na každú príležitosť

Zdroj: Envato Elements

Trendy, štýlová a nadčasová ortopedická obuv? To môže byť jedine Birkenstock! Aj napriek tomu, že začiatky značky Birkenstock boli skutočne skromné, dnes ju môžeme považovať za ikonu vo svete obuvníctva. Ako to však celé začalo? Nájde sa v ich sortimente skutočne obuv na každú príležitosť? Zmýšľa značka ekologicky? Odpovede na tieto otázky nájdete v nasledujúcom článku.

Na skok do histórie

Skromný príbeh značky Birkenstock sa začína v Nemecku, kde ju v roku 1774 založil obuvník menom Johann Adam Birkenstock. Hoci sa spoločnosť už vtedy tešila veľkému úspechu, skutočná revolúcia vo svete obuvníctva nastala až v roku 1896, kedy Johannov pravnuk, Konrad Birkenstock, vytvoril tvarovanú vložku do topánok navrhnutú tak, aby svojim nositeľom zabezpečovala dostatočnú oporu a zároveň komfort počas nosenia. Táto inovácia bola základom pre to, čo sa neskôr stalo charakteristickým znakom obuvi značky Birkenstock, teda ergonomicky tvarovanú stielku

Prvé sandále Birkenstock vznikli v roku 1964 - bol to konkrétne, dodnes veľmi populárny, model Madrid. O jeho popularite svedčí aj fakt, že si ho okrem širokej verejnosti zamilovali rôzne celebrity, napríklad Kate Moss alebo Kanye West. Svoj vysnívaný pár topánok z dielne tejto úspešnej značky si môžete nájsť aj vy, napríklad na https://modivo.sk/c/zeny/obuv/slapky-a-sandale/vyrobcovia:birkenstock.

Birkenstock kedykoľvek a kamkoľvek!

Každý jeden pár topánok je vyrobený s ohľadom na štruktúru chodidla, vďaka čomu svojmu nositeľovi poskytujú optimálnu podporu a pocit pohodlia pri chôdzi. 

Sandále, šľapky, žabky, papuče, čižmy - sortiment značky Birkenstock je natoľko rozmanitý, že ponúka pár topánok na akúkoľvek príležitosť. Ak sa chystáte na formálnu udalosť a chcete vytvoriť elegantný a zároveň súčasný outfit, skombinujte Birkenstock sandále v čiernom koženom prevedení s kúskami ako sú nohavice s vysokým pásom, ktoré doplníte kvalitnou košeľou a trendy sakom. Outfit podčiarknite doplnkami - skvelou voľbou bude elegantná kožená kabelka a výrazné náušnice. 

Envato Elements

​Modely Birkenstock, vďaka svojej univerzálnosti a nadčasovosti, môžete ľahko kombinovať aj s ležérnymi outfitmi - možností stylingu je mnoho a záleží skutočne iba na vašich osobných preferenciách. Čo by ste povedali na neformálne značkové košeľové šaty v oversized strihu doplnené o ikonické papuče Boston od značky Birkenstock? Outfit ako stvorený na jarnú prechádzku mestom!

Zmýšľa značka Birkenstock ekologicky?

Ergonomicky tvarovaná stielka síce stále ostáva charakteristickým znakom značky, no samotná spoločnosť neprestajne napreduje, inovuje a prispôsobuje sa neustále sa meniacim preferenciám spotrebiteľov. Okrem rozširovania a zdokonaľovania svojho sortimentu sa zaviazala prijímať opatrenia vedúce k udržateľnosti.

Zaujímavosťou je, že, napríklad, lepidlá šetrné k životnému prostrediu značka začala používať už v roku 1988. A inak tomu nie je ani dnes - Birkenstock sa neustále snaží o minimalizáciu negatívnych dopadov ich výroby na životné prostredie, o čom svedčia ich inovatívne výrobné postupy, ktoré sú ohľaduplné k životnému prostrediu, čím prispievajú ochrane planéty a zároveň radia značku medzi spoločensky zodpovedné.

Či už ide o využívanie kvalitných prírodných a recyklovateľných materiálov alebo nemalé investície do ekologicky šetrného procesu výroby - produkty značky Birkenstock sú vyrábané s ohľadom na našu planétu a na budúce generácie.

Najčítanejšie