Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
VIDEO: Elizabeth Taylor (†79) zmeškala svoj vlastný pohreb!
Zdielať na

VIDEO: Elizabeth Taylor (†79) zmeškala svoj vlastný pohreb!

V stredu opustila svet krásna a talentovaná herečka, žena mnohých tvárí, pre väčšinu mužov jedna z najkrajších žien planét Elizabeth Taylor. Na druhý deň ju najbližšia rodina pochovala na slávnom losangeleskom cintoríne Forest Lawn.

Obrad sa začal 15 minút po stanovenom čase, pretože želaním Taylor bolo, aby sa so začiatkom pohrebu meškalo. Hviezda chcela, aby niekto z prítomných oznámil, že "vždy chcela meškať na vlastný pohreb", prezradila hovorkyňa zosnulej herečky Sally Morrison.

Päť čiernych limuzín priviezlo asi štyri desiatky herečkiných príbuzných a najbližších priateľov. Fanúšikom vstup na cintorín zablokovala polícia.

Na známom cintoríne navždy odpočíva aj blízky priateľ Taylor - Kráľ popu Michael Jackson. Na rozdiel od iných cintorínov, Forest Lawn je známy prísnymi pravidlami na ochranu súkromia. Aj keď je otvorený tiež pre verejnosť, turisti a turistky hľadajúci hroby slávnych, tu nie sú vítaní.

Elizabeth Taylor získala dva Oscary za najlepší ženský herecký výkon v snímkach Butterfield 8 (1960) a Kto sa bojí Virginie Woolfovej? (1966), pričom na ďalšie tri ceny ju nominovali.

V roku 1993 jej Akadémia udelila Jean Hersholt Humanitarian Award. Preslávila sa aj ako Kleopatra v rovnomennom historickom filme z roku 1963. V súkromnom živote má za sebou osem manželstiev, no známa bola aj svojimi aktivitami v boji proti aidsu.

Súvisiace články

Najčítanejšie