Oblačno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zákulisie Novín o 12-tej: Čo vlastne prežívame my?
Zdielať na

Zákulisie Novín o 12-tej: Čo vlastne prežívame my?

Deň druhý je za nami. Najnovší spravodajský projekt jojky Noviny o 12-tej si postupne získava svojich divákov. Prinášame vám netradičný pohľad do zákulisia výroby relácie. A to očami vedúceho vydania Jana Mečiara, ale aj jeho pravej ruky - helferky Jany.

Deň sa začína rannou poradou. Reportér prichádza na poradu s typmi a tie ponúka vedúcemu vydania. Ten určí, čo bude reportér v daný deň robiť. Na poradu chodia aj editori z webu noviny.sk, pretože oni zbierajú a mapujú aktuálne informácie počas noci.

Na prípravu poludňajšej relácie máme len štyri hodiny, a tie plynú každým dňom rýchlejšie a rýchlejšie. Času je málo, udalostí veľa. A tak sa do prípravy postupne zapájajú všetky štáby v teréne. Je úplne jedno, či sú z Promi, Krimi, Prvých Novín, alebo z hlavnej večernej spravodajskej relácie Noviny...

,,Vždy ráno vstávam s obavami, či bude vôbec čo vyrábať a ak hej, či to do tej dvanástej zvládneme...potom prídem do roboty a zrazu sa to všetko deje a ani sa nenazdám a o dvanástej vysielame..toľko v skratke :-)," opísala svoje pocity pravá ruka vedúceho vydania Janka.

A ako to vidí šéf Janko Mečiar? "Poviem vám, nikdy by som neveril, že štyri hodiny môžu tak rýchlo ubehnúť, ako predpoludnie o 12-tej..."

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie