Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Angelina neznáša maznanie
Zdielať na

Angelina neznáša maznanie

Túlenie, maznanie a objímanie od filmovej krásky nečakajte

V apríli 2009 ju v internetovom hlasovaní čitateľky amerického časopisu Vanity Fair zvolili zo zoznamu 19 najslávnejších žien z celého sveta za najkrajšiu ženu sveta. K mnohým prvenstvám v rebríčkoch obľúbenosti si tiež vlani v decembri pripísala ďalší triumf - stala sa kráskou desaťročia. Taký názor mali tri tisícky Angličanov, ktorí sa zapojili do ankety reťazca drogérií Superdrug.

Život a závratná filmová kariéra Angeliny Jolieovej sú nepretržitým "sústom" pre média a námetom pre mnohé chytľavé názvy titulov článkov. Tak sa napríklad svet dozvie, že na svojom prvom sobášnom obrade bola ako nevesta oblečená v čiernom a meno svojho budúceho manžela mala krvou napísané na hrudi.

Píšu o nej, že Jolieová nie je žiadna konvenčná kráska, že jej silná osobnosť presvitá jej úžasnými rysmi a prepožičiava jej jedinečné postavenie vo svete ženskej krásy. Pôvabne našpúlené ústa spolu s hustými vlasmi a silnou osobnosťou z herečky urobili predmet závisti žien na celom svete.

Aj to napríklad, že Angelina nie je fanúšikom objatí a otvoreného srdca na dlani. "Ja nie som z tých, čo sa objímajú. Ľudia si za to zo mňa uťahujú, ale ja s tým mám skutočne veľký problém. Túlenie, maznanie, objímanie - to sú veci, pri ktorých sa cítim veľmi nepríjemne," hovorí pre médiá o sebe herečka. Ani vyplakanie sa na ramene niekoho blízkeho, napríklad manžela jej vraj nejde.

Zo svojich závratných súm za filmovanie neraz nie malé časti (aj s manželom hercom Bradom Pittom) posúva ľuďom v krajinách, postihnutých nejakou katastrofou. Milión dolárov poskytli napríklad organizácii Lekári bez hraníc na jej pomoc zraneným na Haiti.

Ako vyslankyňa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) už v minulosti zavítala napríklad do Iraku, Thajska, či Pakistanu. Naposledy sa stretla vo februári tohto roku s haitským prezidentom Reném Prévalom, s ktorým hovorila o problémoch, ktorým krajina od katastrofálne zemetrasenia čelí.

Angelina Jolieová, držiteľka Oscara z roku 2000 za najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe vo filme Narušenie (1999), sa narodila 4. júna 1975 v kalifornskom Los Angeles (USA). Aj keď sa veľmi snažila, aby vzostup jej hereckej slávy nespájali s menom jej otca, faktom ostáva že sa narodila do hereckej rodiny otcovi Jonovi Voightovi (držiteľovi filmového Oscara) a matke, tiež herečke Marcheline Bertrandovej.

Napriek tomu, že malá Angelina mala so sebou iné plány, vraj chcela byť riaditeľkou pohrebného ústavu, jej život sa od detstva uberal smerom k herectvu. Ako malá zvládla v roku 1982 svoj filmový debut v titule Lookin'to Get Out (v ktorom hral i jej otec).

Od šestnástich rokov bola modelkou v New Yorku, Los Angeles a Londýne. Objavila sa vo videoklipoch napríklad Rolling Stones, Meatloaf, Lennyho Kravitza. Medzitým študovala herectvo.

Medzi jej prvé úspechy na poli filmu patrí napríklad vedľajšia postava v sci-fi Kyborg 2 - Sklenený tieň v roku 1993. Práve vďaka tomuto filmu si ju všimli tvorcovia filmu Hackeri (1995), v ktorom Angelina získala hlavnú úlohu. Jej meno sa uvádza v tiráži okolo štyridsiatich filmov, okrem iných napríklad Zberateľ kostí (1999), 60 sekúnd (2000), Alexander Veľký (2004), Svet zajtrajška (2004), Pán a pani Smithovci (2005), Kauza CIA (2006), Sila srdca (2007), Beowulf (2007), Wanted (2008), Výmena (2008), Salt (2010).

Svoj manželský život Angelina Jolieová tretí raz spojila s americkou filmovou hviezdou Bradom Pittom, bývalým manželom ďalšej filmovej hviezdy Jennifer Anistonovej. Zahľadeli sa do seba pri nakrúcaní filmu Pán a pani Smithovci v roku 2005. Predchádzajúcimi manželmi Angeliny Jolieovej boli herci Jonny Lee Miller a Billy Bob Thorton. S Bradom Pittom vychovávajú tri spoločné deti, dcérku Shiloh, dvojčatá Knoxa a Vivienne a tri adoptované deti, kambodžského chlapca Maddoxa, etiópske dievča Zaharu a vietnamského chlapca Paxa.

Médiá o nej píšu, že miluje hady a jašterice, zbiera nože, má pilotný preukaz na jednomotorové lietadlá, fandí Liverpoolu a jej syn Maddox by rád hral futbal za tento klub.

Najčítanejšie