Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Robert Downey Jr. sa vracia ako Iron Man
Zdielať na

Robert Downey Jr. sa vracia ako Iron Man

Zdroj: REUTERS

Spolu s očakávanou akčnou snímkou kiná od 29. apríla uvedú akčnú komédiu Pestúnka v akcii a český triler Oko ve zdi.

Iron Man 2 v réžii Jona Favreaua sleduje udalosti po tom, ako zručný vynálezca a zbrojár Tony Stark ( Robert Downey Jr.) verejne priznal, že je Iron Man. Nielenže sa o neho začne vehementne zaujímať vláda Spojených štátov, ktorá ho chce zlanáriť do svojich služieb, zareaguje aj konkurencia.

Justin Hammer (Sam Rockwell), ktorý je za Starkom vždy o krok pozadu, teraz sľubuje, že keď Stark neodovzdá vláde svoje hi-tech brnenie, vyrobí pre ňu vlastné. Nebezpečenstvo pre Tonyho predstavuje aj potetovaný zloduch ruského pôvodu Ivan Vanko (Mickey Rourke), prezývaný Whiplash.

Silnejúcemu zástupu nepriateľov Tonymu pomáha čeliť jeho verná asistentka Pepper Potts (Gwyneth Paltrow), ktorú medzitým povýšili na riaditeľku Stark Industries, a jeho armádna spojka Jim Rhodes (Don Cheadle). Tonyho novú asistentku, ktorá toho vie viac, než je ochotná pripustiť, si zahrala Scarlett Johansson. O scenár sa postaral Justin Theroux.

Hlavnou postavou akčnej komédie Pestúnka v akcii je agent CIA Bob Ho (Jackie Chan), ktorý zistí, že byť špiónom je len zábavka v porovnaní so zložitou úlohou - postrážiť tri deti. Navyše, keď jedno z detí omylom stiahne z jeho počítača supertajné dáta, z domu sa stane cieľ jeho odvekého nepriateľa z radov ruských teroristov. Scenár snímky v réžii Briana Levanta napísali Jonathan Bernstein, James Greer a Gregory Poirier. Okrem Chana si vo filme zahrali napríklad Lucas Till, Billy Ray Cyrus, Amber Valletta, George Lopez či Magnús Scheving.

Český triler Oko ve zdi vznikol na motívy poviedky Oko spisovateľky Ivy Hercíkovej. Práva na film kúpilo pred rokmi hollywoodske štúdio Universal Pictures pre slávneho režiséra Alfreda Hitchcocka, ktorý sa k realizácii už bohužiaľ nedostal. Po niekoľkých rokoch sa práva podarilo odkúpiť a réžie sa ujal Miloš J. Kohout. Mileneckú dvojicu Ellen (Catherine H. Flemming) a Vincenta (Karel Roden) diváci spoznávajú vo chvíli, keď sa autom približujú k opustenému domu, ktorý si ona vybrala ako miesto spoločnej schôdzky. Pri prehliadke domu vstúpia aj do miestnosti, kde je malé okienko a len jedny dvere. Tie sa z ničoho nič zatvoria a škárou v stene ich pozoruje oko.

;hl=cs_CZ&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="620" height="376">

;hl=cs_CZ&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="620" height="501">

;hl=cs_CZ&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="620" height="376">

Najčítanejšie