Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na svetovej premiére chýbal režisér
Zdielať na
TopStar

Na svetovej premiére chýbal režisér

Polanski si úspech nového filmu užil doma, dúfali všetci hrdinovia jeho politického trileru

Polanski totiž čaká na možné vydanie do USA, a to pre nezákonný pohlavný styk s 13-ročným dievčaťom, ku ktorému malo dôjsť ešte v roku 1977.

Hlavní hrdinovia jeho najnovšej snímky ho však podporujú: "Každý je jeho dnešnou neprítomnosťou sklamaný, najviac však on sám. Včera sme sa rozprávali a on nám zaprial všetko dobré. V jeho neprítomnosti sme si naňho pripili, na javisku bolo prázdne miesto, vyhradené pre režiséra," priznal Brosnan.

REUTERS

"Je hanba, že tu s nami nemôže byť, je to predovšetkým jeho práca. Je skutočný majster svojho remesla. My sme iba akoby muzikanti, ale on je dirigentom, ktorý celé teleso zosynchronizuje," myslí si McGregor.  

"Cítim sa strašne. Je to ironické i smutné zároveň. Dúfam, že si úspech užíva aspoň zďaleka, myslím, že je to zaslúžené. Len, mali by sme jednoducho oslavovať jeho ducha génia, to je celé," zamyslela sa Shields.

Napínavý politický triler, vychádzajúci z novely Roberta Harrisa, mal už predtým dobré ohlasy na berlínskom filmovom festivale Berlinale. 

REUTERS

"Vždy je dobré dostať dobré kritiky. Je to veľmi významný film pre Polanskeho, Ewana, Oliviu Williamsovú i mňa. Kniha, podľa ktorej je dielo natočené, je skvelá, a Berlinale má už 60-ročnú tradíciu, takže je to česť," vyznal sa z pocitov Brosnan.

McGregora v úlohe talentovaného autora si najal duch, aby spísal memoáre kontroverzného expremiéra, ktorého charakter je až desivo podobný Tonymu Blairovi. Tak či tak ide o fiktívneho premiéra a hrá ho Brosnan.

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie