Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Doktor od jezera hrochů Zděnka Trošku je niečo nové
Zdielať na
TopStar

Doktor od jezera hrochů Zděnka Trošku je niečo nové

Podľa producenta snímky je doba ťažká, ľudia by sa mali aj zabávať

Hlavná postava všetkým a v akejkoľvek hodine splní každú prosbu. Jeho svokra, ktorá žije spolu s manželským párom, však má na to iný názor.

Ako povedal producent snímky Marek Veselický, diváci nemajú očakávať film v štýle Kameňáku (2002). "Tento film je určite posun inde," vyjadril sa producent a nešetril slovami chvály na režiséra. Aj keď "všetci majú o ňom svoje určité predstavy", Troška je podľa Veselického kvalitný režisér, ktorý vie presne pracovať s hercami a herečkami a spolupráca s ním bola vynikajúca.

Jednu kamier vo filme obsluhoval Asen Šopov, pred ňou vystupovali Eva Holubová, Jiří Langmajer, Bohumil Klepl, Tereza Bebarová a Zuzana Slavíková.

Doktor od jezera hrochů je venovaný zosnulému autorovi predlohy. Miloslav Švandrlík bol v dobe vzniku filmu už vážne chorý, so štábom "komunikoval cez pani, ktorá sa o neho starala", Marek Veselický sa s ním teda osobne nemal možnosť stretnúť. "Dúfali sme, že ešte film uvidí," vyjadril sa producent o spisovateľovi, ktorý skonal krátko po skončení nakrúcania.

Marek Veselický, producent filmov Rozhovor s nepriateľom (2007) a Smog (2008), do projektu vstúpil najprv ako koproducent, no nakoniec sa mu podarilo získať 90 percent financií z výrobných nákladov vo výške asi 1,1 milióna eur. "Po všetkých tých ťažkých témach som si povedal, prečo nie. Vzhľadom na to, že doba je taká ťažká, ľudia by sa mali aj zabávať".

Zdielať na

Najčítanejšie