Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Firth spieval, Cruzová v šoku a Mirrenová myslela na Tolstoja
Zdielať na
TopStar

Firth spieval, Cruzová v šoku a Mirrenová myslela na Tolstoja

Nominácie na tohtoročných Oscarov sa niesli v duchu nečakaných reakcií

„Zdalo sa mi, že dokážem celkom dobre ovládať moje očakávania, ale keď som počul tú novinku, zistil som, že dokážem zo seba vydať doposiaľ neznáme vokálne tóny. Možno by som mal natočiť ďalší muzikál,“ komentoval svoju oscarovú nomináciu Colin Firth, ktorého akademici vybrali za hlavnú rolu vo filme A Single Man.

„Som totálne prekvapená a rozrušená,“ taká bola prvá reakcia Penelope Cruzovej, ktorá je tento rok na Oscara nominovaná už po tretíkrát. Podobne ako v predchádzajúcich rokoch, aj tentokrát herečka vyzdvihla prácu svojho filmového tímu. Muzikál Nine získal celkovo 4 oscarové nominácie, z ktorých však iba tá Cruzovej je v hereckej kategórii.

„Myslím že Tolstoj by bol z tohto zmätený, ale jeho žena Sofia by sa cítila ako na Mesiaci. A v tom duchu sa cítim aj ja,“ komentovala oscarovú nomináciu Helen Mirrenová, ktorá bola spoločne s Christopherom Plummerom nominovaná za stvárnenie manželov Tolstojovcov v koprodukčnej dráme The Last Station.

„Som hrdá a vďačná, že moje meno stojí po boku žien, ktoré v tomto roku predviedli krásne a nezmazateľné herecké výkony,“ citoval People herečku Meryl Streepovú. Streepová je známa oscarová veteránka, keďže na zozname potenciálnych nositeliek tohto prestížneho ocenenia sa ocitla už 16-krát. Tento rok ju Americká filmová akadémia vybrala za stvárnenie Julie v kulinárskej komédii Julie a Julia.

Nominácie na 82. ročník cien Americkej filmovej akadémie boli ohlásené v utorok v Beverly Hills. O nositeľoch zlatých sošiek sa rozhodne 7. marca v Divadle Kodak v Hollywoode.

Zdielať na

Najčítanejšie