Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Stevieho Wondera vymenovali za mierového vyslanca OSN
Zdielať na
TopStar

Stevieho Wondera vymenovali za mierového vyslanca OSN

Zdroj: REUTERS

Speváka Stevieho Wondera vymenovali za mierového vyslanca OSN

Mieroví vyslanci pochádzajú prevažne zo sveta filmu, hudby, literatúry a športu a propagujú svojím verejným vystupovaním a pri kontakte s médiami aktivity a ideály organizácie.

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vo vyhlásení nazval Wondera, ktorý je slepý, "pravou inšpiráciou pre mladých ľudí na celom svete toho, čo sa dá dosiahnuť napriek fyzickým limitom."

"Používal svoj hlas a mimoriadny vzťah s publikom na to, aby budoval lepší a celistvejší svet, aby obhajoval občianske a ľudské práva a aby zlepšil životy tých menej šťastných," vyhlásil Pan.

Wonder (59) oslepol krátko po narodení, avšak naučil sa hrať na harmonike, klavíri a bicích vo veku deviatich rokov. Nahral 32 najpredávanejších R&B a popových singlov. Získal 25 cien Grammy a predal viac ako 100 miliónov nahrávok.

Stevie Wonder, medzi ktorého hity patria Superstition, I Just Called to Say I Love You a My Cherie Amour, podnikol vlani koncertné turné, na ktorom podľa vlastných slov chcel rozšíriť myšlienku jednoty medzi náboženstvami a rasami.

Zdielať na

Najčítanejšie