Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Zdenka Predná predstavila nový album Srdce z bubliny
Zdielať na
TopStar

Zdenka Predná predstavila nový album Srdce z bubliny

Speváčka má na rozdiel od predošlých na ňom výrazný autorský podiel

Album ponúka rovný tucet skladieb, na rozdiel od dvoch predchádzajúcich má na ňom Zdenka aj výrazný autorský podiel. Všetky texty sú z jej autorského pera, hudba je dielom už overeného tímu spolupracovníkov Marián Kachút, Milan Adamec, Slavo Solovic, Peter Graus, Zdenka samotná je spoluautorom a v dvoch skladbách sólovým autorom hudby.

Dve skladby – My a Príbeh dvoch nahrali so Zdenkou raperi DNA z formácie Drvivá menšina a Opak. Tá druhá bola nahraná pre úspešný muzikál Príbeh ulice. „Album vznikal od januára tohto roku, materiál som zbierala postupne už dva roky,“ povedala Zdenka a dodala: „Tento album sa vlastne od predchádzajúcich dvoch líši tým, že mám na ňom dve vlastné skladby.“

Prvým singlom z nového albumu, ktorý už rotoval v rádiách, je pieseň Srdce z bubliny, podľa ktorej bol aj pomenovaný celý album. „Je to príjemná letná pesnička o tom, ako strašne mám rada slnečné dni a viem, že nie som sama,“ uviedla Zdenka. Viaceré zo skladieb majú ambíciu stať sa rádiovými pesničkami, medzi nimi Krásne dni, Vôňa letnej noci, Na povrázku či Zlaté pláže.

„Krásne dni majú zasnený nádych a každý môže pri nej porozmýšľať o svojich krásnych dňoch, k Vôni letnej noci ma inšpirovala sesternica, je to žánrovo pestrá skladba, začína ako zaklínadlo, prechádza cez funky refrén až k hovorenému slovu v závere, Na povrázku je najchytľavejšia a najveselšia pieseň na albume,“ uviedla Zdenka.

„Ja som úplne letný tvor a slnko strkám všade, kde sa dá. Vo všetkých pesničkách je nejaký motív, nejaký námet, a vlastne aj keď sa nahrával album, tak som chcela, aby z neho išlo také to slnečno, bol nahrávaný celý s úsmevom, takže dúfam, že to z toho budú ľudia cítiť.“

Zdenka Predná si ako krstného otca pozvala Milana Lasicu. „Rozmýšľala som nad tým, koho by som chcela za krstného otca, prišla som na pána Lasicu. Možno že veľa ľudí to nečakalo, on je na scéne už dlho, jeho humor je mi strašne blízky, sympatický a veľmi si ho vážim,“ zdôvodnila výber Zdenka.

Predovšetkým som veľmi prekvapený týmto pozvaním, že som dostal túto príležitosť. So Zdenkou som sa prvýkrát v živote videl asi pred pol hodinou, takže ešte stále sa na ňu nemôžem vynadívať, som rád, že som takýmto spôsobom prenikol do tých najmladších vrstiev slovenskej populárnej hudby, kam už ja ani veľmi nedovidím,“ povedal Lasica pre médiá po príchode na pódium a dodal: „Zdenke želám, aby sa stala poprednou predstaviteľkou slovenskej populárnej hudby.“

A potom už pokrstili album Srdce z bubliny vodou z Dunaja. Zdenka v rámci večera zahrala s kapelou aj niekoľko pesničiek z nového albumu.

Zdenka oslovila Milana Lasicu aj s návrhom, aby jej napísal texty pre pesničky. „Netrúfal by som si, či sa mi podarí napísať text pre dievča, ktoré je odo mňa mladšie možno aj o päťdesiat rokov. Neviem o čom rozmýšľa, po čom túži, nech si ich radšej napíše sama,“ zdôvodňuje Lasica. Radšej ostane pri Petrovi Lipovi, „to je ako keby som písal pre seba,“ dodal s úsmevom.

Rodáčka z Banskej Štiavnice odštartovala svoju hudobnú kariéru v prvom ročníku speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar v roku 2004, kde skončila na 4. mieste. Rok nato vydala debutový album Sunny Day, z ktorého boli známe skladby Len ty smieš a Vietor. Za rok 2005 získala cenu Aurel ako objav roka. V marci 2007 vydala druhý album s názvom Zdenka Predná, z ktorého je hit Keď to nejde. V roku 2008 ukončila štúdium na Technickej univerzite vo Zvolene. Za roky 2007 a 2008 skočila v ankete Zlatý slávik na treťom mieste.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie