Jasno
17°
Bratislava
Guns N' Roses čelia miliónovej žalobe
Zdielať na
TopStar

Guns N' Roses čelia miliónovej žalobe

Americká rocková skupina ukradla časti skladieb nemeckého hudobníka Ulricha Schnaussa

Dve nezávislé hudobné vydavateľstvá zažalovali americkú rockovú skupinu Guns n' Roses, ktorá na albume Chinese Democracy (2008) údajne neoprávnene použila časti dvoch skladieb nemeckého elektronického hudobníka Ulricha Schnaussa.

Spoločnosti Independiente a Domino Recording Company od kapely Axla Rosea a labelu Interscope-Geffen A&M požadujú ako odškodné jeden milión amerických dolárov (približne 684-tisíc eur). Pri žalobe ide konkrétne o piesne Wherever You Are a A Strangely Isolated Place, z ktorých časti vraj zaznievajú v skladbe s názvom Riad N' the Bedouins.

Na šiesty štúdiový album Chinese Democracy čakali fanúšikovia Guns n' Roses neuveriteľných sedemnásť rokov. Nahrávka, ktorá bola ešte pred oficiálnym vydaním v novembri 2008 zapísaná v Guinnessovej knihe rekordov ako najdrahší hudobný album všetkých čias, sa na trh dostala prostredníctvom siete spoločnosti Best Buy.

Počas nahrávania CD došlo v skupine od roku 1994 k mnohým personálnym zmenám, po ktorých v Guns N' Roses zostal len jediný pôvodný člen - spevák Axl Rose. Ten využil pri tvorbe nahrávky obsahujúcej 14 piesní rovnaký počet hudobných štúdií, a aj preto sa náklady na nahrávanie vyšplhali do roku 2005 na astronomických 13 miliónov amerických dolárov.

Zdielať na

Najčítanejšie