Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Bratislavafilm má za sebou úspešný štart v slovenských kinách
Zdielať na

Bratislavafilm má za sebou úspešný štart v slovenských kinách

Po celom Slovensku si ho pozrelo viac než 8000 ľudí

Bratislavafilm sa v slovenských kinách hrá už od 30. júla. Ako webstránka filmu napovedá, ide o hraný dokument mladých tvorcov Jakuba Kronera a Slavomíra Kraloviča, ktorý vystihuje život v súčasnosti.

Jeden deň v meste z pohľadu Mafiána (Peter Batthyanyi známy z jojkárskeho seriálu Mafstory ako Banán), z pohľadu taxikára (Jozef Kapec), ktorý prežíva manželskú krízu a život mladého dílera drog (Michal Nemtuda), žijúceho na "druhej strane" mesta v Petržalke.

Celý príbeh spája cesta človeka (Luboš Kostelný), ktorý prichádza do Bratislavy za prácou a jeho predstavy pozostávajú z ideálu veľkomesta. Príbehy sa prelínajú a vyúsťujú do drámy.

Film tak rozpráva o reálnom živote určitej skupiny ľudí, ktorí sa nevedomky ovplyvňujú a každú akciu čaká nejaká reakcia. Je to tiež jeden z prvých slovenských filmov, kde sa ukazuje aj slovenský hip-hop, fungujúci na našej scéne už viac než desaťročie.

Je to film o meste, ktoré má určité pravidlá a tie sa porušujú. Ukazuje s dokumentárnou uveriteľnosťou život mladých ľudí na sídliskách, život mladej, ale aj starej rodiny v Petržalke a problémy vo vzťahoch jedného mafiána.

Distribútori podľa počtu rezervovaných a vopred zakúpených vstupeniek usudzujú, že návštevnosť nebude klesať ani v ďalších týždňoch.

Ak chcete vedieť, kedy možno uvidieť Bratislavafilm aj vo Vašom meste, kliknite si na bratislavafilm.sk.

Najčítanejšie