Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Meryl Streep si zahrala takmer dvojmetrovú šéfkuchárku
Zdielať na
TopStar

Meryl Streep si zahrala takmer dvojmetrovú šéfkuchárku

Herečka v najnovšom filme stvárnila prvú americkú šéfkuchárku Juliu Child

Film, ktorého scenár vznikol podľa memoárov "Julie & Julia" a "My Life in France", hovorí o osudoch dvoch žien, ktoré prepadli vášni k jedlu. 

Streepová stvárňuje Childovú v roku 1948, v období, keď aj so svojím manželom žila vo Francúzsku a k základom francúzskej kuchyne len začala privoniavať. Childová bola pomerne vysoká žena, merala takmer 190 cm, takže pre 170-centimetrovú herečku táto rola nebola už len po fyzickej stránke žiadna "oddychovka".  

Ako si poradili s 20-centimetrovým rozdielom filmári? Tajomstvo je v topánkach s 13 centimetrovým podpätkom od Christiana Laboutina. "Myslím, že jej výška kľúčovým spôsobom formovala jej identitu, ovplyvnila to, aká bola, ako sa rozhodovala," vysvetľuje Streepová dôvod, prečo bolo také dôležité "narásť" do Childovej rozmerov.

Childovej milovaného manžela stvárnil Sranley Tucci. Ten zmenu Streepovej vizáže a všetko, čo priniesla, celkom privítal. "Myslím, že sme sa bavili, bolo celkom vtipné prechádzať sa po pľaci s Meryl v megatopánkach," smeje sa.

Amy Adamsová sa zhostila úlohy Julie Powell, vládnej pracovníčky a spisovateľky, tridsiatničky, ktorá má pocit, že jej život prestáva dávať zmysel. Powellová sa rozhodne stráviť celý rok varením podľa Childovej knihy "Mastering The Art of French Cooking," a o svojich skúsenostiach napísať. 

Tieto dva pozoruhodné príbehy o láske a pomazánkach sa má dostať do amerických kín 7. augusta a očakáva sa, že to bude veľký hit.

Zdielať na

Najčítanejšie