Jasno
21°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Dan Brown prichádza s pokračovaním Da Vinciho kódu
Zdielať na
TopStar

Dan Brown prichádza s pokračovaním Da Vinciho kódu

Zdroj: TASR

Dan Brown pripravil pre čitateľov ďalšiu napínavú knihu

Pokračovanie úspešného príbehu nesie názov The Lost Symbol (Stratený symbol) a na pulty kníhkupectiev ju v anglickom vydaní uvedú 15. septembra.

Hlavným hrdinom bude opäť harvardský profesor a odborník na symboliku Robert Langdon. Dej príbehu držia vydavatelia v tajnosti, údajne sa však má týkať slobodomurárstva a starodávneho šifrovaného piktogramu.

Na úvod reklamnej kampane zverejnili v stredu obal knihy. Pre vydanie na britský trh je na ňom kľúč s kružidlom a príložníkom, visiaci nad washingtonským Kapitolom.

Propagácia knihy bude zahŕňať sériu šifier, rébusov a hlavolamov na internetových sieťach, vrátane Facebooku a Twitteru. Prezradilo to vydavateľstvo Doubleday. Úvodné vydanie bude mať 6,5 miliónov výtlačkov.

Brown v minulosti pre spravodajskú stanicu BBC uviedol, že tvorba nového románu je preňho "neobyčajná a úžasná cesta". Napísanie pokračovania Da Vinciho kódu, ktorého sa vo svete predalo vyše 80 miliónov výtlačkov, mu trvalo šesť rokov.

Aktuálna filmová verzia prvej knihy zo série o Langdonovi - Anjeli a démoni s hercom Tomom Hanksom dosahuje v Británii a USA komerčný úspech, pričom podľa BBC zarobila už takmer 500 miliónov dolárov (360 miliónov eur).

Zdielať na

Najčítanejšie