Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Hendrixov bubenník Mitch Mitchell zomrel včera v hotelovej izbe
Zdielať na
TopStar

Hendrixov bubenník Mitch Mitchell zomrel včera v hotelovej izbe

Bubenník Jimiho Hendrixa Mitch Mitchell, posledný z pôvodnej zostavy Hendrixovej skupiny, zomrel včera, 12. novembra.

Mitchella našli mŕtveho v jeho hotelovej izbe. Podľa miestneho koronera zomrel zrejme prirodzenou smrťou, plánovaná je pitva.

Anglický bubeník koncertoval v piatok v Portlande v rámci turné Experience Hendrix Tour po osemnástich amerických mestách, aby fanúšikom priblížili odkaz slávneho gitaristu Jimiho Hendrixa. Ten zomrel v roku 1970, basgitarista pôvodného tria Noel Redding v roku 2003.

Mitch Mitchell vstúpil do šoubiznisu ako detský herec, avšak čoskoro presedlal na jazz a rockovú hudbu. S Hendrixom začal hrávať v roku 1966 a bol s ním na pódiu aj o tri roky neskôr na legendárnom Woodstocku. Bubnoval na albumoch Are You Experienced?, Electric Ladyland a Axis: Bold As Love. Jeho explozívny štýl charakterizuje predovšetkým piesne Fire či Manic Depression.Mitchella oceňujú za to, že prispel k vývoju štýlu "fusion" spájajúceho rock s jazzom. Ovplyvnili ho také jazzové hviezdy ako Elvin Jones a Max Roach.

Počas svojej kariéry hral aj s ďalšími rockovými velikánmi Ericom Claptonom, Johnom Lennonom, The Rolling Stones či Jeffom Beckom.

Zdielať na

Najčítanejšie