Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Menzel nechodí do kina, Lasicovi nesedí nový Indiana Jones
Zdielať na
TopStar

Menzel nechodí do kina, Lasicovi nesedí nový Indiana Jones

Krejčík oslávil na Artfilme okrúhle 90. narodeniny.

Málokedy máte pokope toľko známych českých a slovenských velikánov kinematografie, ako tomu bolo na Artfilme v Trenčianskych Tepliciach.

Jiří Menzel, Milan Lasica, Jiří Krejčík, Jaromír Hanzlík, Peter Hledík a Marián Labuda sa zúčastnili neformálnej diskusie. A páni v rokoch si (a svetu) evidentne mali čo povedať. Páni nostalgicky spomínali na staré dobré časy, a niektorí z nich, napríklad Jiří Menzel pôsobil, že už dávno rezignoval. „Nechodím do kina,“ odpovedal na otázku, aké súčasné filmy sa mu páčia.

Podobne skepticky sa režiséri pozerajú aj na moderné technológie, o ktorých sa väčšina prítomných vyjadrovala s dešpektom, „Dnes už môže nakrúcať filmy každý blbec,“ komentoval situáciu hlavný "frfloš" partie Jiří Menzel.

Ani Milan Lasica nevyzerá, že by bol priateľom moderných efektov. Nový Indiana Jones sa mu príliš nepozdával. Chýbali mu poriadne dialógy a o to viac ho iritovali vizuálne efekty.

Prítomných zaujímalo aj to, či bude pokračovanie filmu Vesničko má stredisková. "To je skôr otázka na Svěráka," odkázal Menzel. Tvorca a herci kultového českého filmu sa zhodli a fanúšikom odkázali  „Nebude.“

Český režisér Jiří Krejčík oslávil na 16. MFF Artfilm v Trenčianskych Tepliciach 90. narodeniny a organizátori mu pripravili aj veľkú narodeninovú oslavu. Diváci si môžu pamätať jeho filmy ako Vyšší princíp (1960), Polnočná omša (1962) či Božská Ema (1979).

Pred dvomi rokmi na Artfilme oslávil Krejčík 88. narodeniny v prítomnosti sexi zajačikov. Organizátori mu totiž pripravili skutočnú Playboy party so všetkým, čo k tomu patrí.

Ako to vyzerá, keď sa stretnú režiséri a herci v rokoch? Pozrite si VIDEÁ.
Video 1: Tvorcovia o moderných technológiách
Video2: Tvorcovia a herci o tom, ktoré svoje filmy považujú za najväčšie nepodarky.
Video3: Bude pokračovanie filmu Vesničko má stredisková?
Video4: Na aké filmy chodia umelci do kina? Zaujíma ich vôbec súčasný film?
Video5: Jiří Krejčík oslavuje

Zdielať na

Najčítanejšie