Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Daniel Landa sa po Košiciach ukázal aj v Bratislave
Zdielať na
TopStar

Daniel Landa sa po Košiciach ukázal aj v Bratislave

Zdroj: daniellanda.szm.sk

Po úvodnom koncertnom vystúpení v Košiciach si tisíce jeho fanúšikov našli cestu na predstavenie do bratislavskej Incheba Expo Arény, kde zakladateľ skupiny Orlík v nedeľu večer ukončil Československo 2008 tour.

Jeden z najúspešnejších českých spevákov Daniel Landa, zavítal na konci mája 2008 po prvý raz na Slovensko. Po úvodnom koncertnom vystúpení v Košiciach si tisíce jeho fanúšikov našli cestu na predstavenie do bratislavskej Incheba Expo Arény, kde zakladateľ skupiny Orlík v nedeľu večer ukončil Československo 2008 tour.

Petržalská hala bola už počas vystúpenia predkapely Walda Gang takmer úplne zaplnená a pohnúť sa v Inchebe nedalo ani počas celého koncertu hlavnej hviezdy večera. Landa podobne ako v metropole východu prišiel na pódium so slovenskou vlajkou, čo vyvolalo u prítomných divákov búrku nadšenia. Ešte väčší aplauz zožal absolvent konzervatória, keď si obliekol dres slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorý mal na sebe počas celého vystúpenia. Spevák, ktorý vystupuje naživo len príležitostne, v našom hlavnom meste prezentoval najmä novšie skladby, no nezabudol ani na osvedčené hity Andílek,
Protestsong alebo 1938.

Už v úvode prekvapil Landa vetou, ktorou mnohých presvedčil o tom, že na jeho údajnej nenávisti voči Slovensku veľa pravdy nie je. "Keď mi Košičania povedali: Vitajte doma, až vtedy som si uvedomil, čo sme (Česi) stratili," povedal dojatý Landa. Keltské piesne striedala v Inchebe napríklad skladba o EÚ s názvom Eurosong alebo jeden z najväčších hitov našich západných susedov roku 2007 známy ako Touha.

Po osemdesiatichpiatich minútach odišiel 39-ročný interpret do zákulisia, aby sa o pár minút vrátil a odohral ešte zopár prídavkovkých piesní. Muzikálový nadšenec po Košiciach určite potešil aj tisíce fanúšikov v Bratislave, ktorí si jeho vystúpenie plné nových piesní, mohli vychutnať.

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie