Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Medveď Knut filmovou hviezdou v Hollywoode?
Zdielať na
TopStar

Medveď Knut filmovou hviezdou v Hollywoode?

Zdroj: REUTERS

Hollywoodsky producent Ash Shah dal ponuku berlínskej ZOO, že natočí príbeh jej slávneho polárneho medveďa Knuta.

Hollywoodsky producent Ash Shah dal ponuku berlínskej ZOO, že natočí príbeh jej slávneho polárneho medveďa Knuta, ktorý nedávno oslávil prvé narodeniny. Informoval o tom nemecký denník B.Z.

Producent chce vynaložiť na projekt animovaného filmu o medveďovi Knutovi 100.000 dolárov (2,2 milióny korún). Licencia by mala berlínskej ZOO počas dvoch rokov priniesť päť miliónov dolárov (asi 114 miliónov korún).

"Rokujeme o tom,"
povedal riaditeľ ZOO Bernhard Blaskiewitz deníku. "Záujmu Hollywoodu sa veľmi tešíme. Či kontrakty podpíšeme, to ešte nevieme. Najskôr sa musia ujasniť niektoré podrobnosti," dodal.

Film, ktorého hrdinom by mal byť Knut chcú spracovať ako filmy Nemo či Shrek. Podľa Bernharda Blaskiewitza by finančná čiastka, ktorú berlínska ZOO získa, mohla poslúžiť k rozšíreniu Knutovho výbehu a k financovaniu ďalších úprav v záhrade.

Knut, ktorý sa stal mediálnou hviezdou v Nemecku i v zahraničí, oslávil 5. decembra svoje prvé narodeniny. Jeho tragický príbeh dojal celý svet. Prvé medvieďatko, ktoré sa za 30 rokov narodilo v berlínskej ZOO, jeho matka odvrhla. Štyri dni po narodení prišiel aj svojho brata-dvojča.

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie