Skoro jasno
15°
Bratislava
Ceny sú rozdané a organizátori spokojní. Art Film Fest sa skončil grandiózne
Zdielať na

Ceny sú rozdané a organizátori spokojní. Art Film Fest sa skončil grandiózne

KOŠICE / V sobotu podvečer sa po týždni skončil veľký košický filmový sviatok. Ceny sú rozdané, diváci spokojní a organizátori nadšení. Hereckú cenu získala tento rok okrem Zuzany Mauréry, aj jej česká kolegyňa Ivana Chylková. Bola zároveň záverečnou bodkou medzinárodného festivalu Art film fest.

Metropolu východu zmenil 26. ročník filmového festivalu na slovenské Cannes. Premietlo sa viac ako 200 žánrovo rôznych filmov z celého sveta. Stretli sa režiséri, kameramani, scenáristi a herci. Svetovú atmosféru ale dotvorili nadšení účastníci.

V sobotu podvečer sa festivalový sviatok skončil. Trochu ho skomplikovalo počasie a červený koberec bol úplne premočený. Hostia sa pred silným lejakom skrývali pod dáždnikmi. Prezident festivalu bol aj napriek tomu spokojný. "Čo iné môžme želať, ako to, aby to tak pokračovalo ďalej," povedal s úsmevom Milan Lasica. 

Ako sa na festival patrí, aj na tom košickom sa oceňovalo. Víťazi dostali modrého anjela a potom aj špeciálnu cenu od TV JOJ, ktorá cestovala do Nórska. Túto cenu odovzdala Lucia Barmošová. "Prvýkrát som na filmovom festivale osobne a má to veľké čaro. Je úžasné, že sa také niečo robí aj u nás," dodala moderátorka TV JOJ. 

Na záver ceremoniálu prišlo veľké prekvapenie. Nepostarala sa oň známa tvár, ale mladý muž, syn Ivany Chýlkovej, ktorú na Art Filme ocenili "hercovou misiou". Syn jej prišiel nielen odovzdať cenu, ale pridal k nej aj dojímavé vyznanie. "Ja viem, že moja mama je citlivá, takže som čakal, že jej to nebude jedno. Ale bol som prekvapený z toho, ako ju to chytilo," povedal Jáchym Kraus, syn herečky Chýlkovej.

"Ďakujem vám a považujem festival za skončený," uzatvoril Art Film Fest Milan Lasica, prezident festivalu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie