Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Prečo nemala Helen Mirren dieťa?
Zdielať na
TopStar

Prečo nemala Helen Mirren dieťa?

Zdroj: wikipedia.org

Mirren zhnusil materstvo osvetový film o pôrode

"Pôrod ma znechucuje", vysvetlila úspešná 62-ročná britská herečka Helen Mirren, prečo nikdy nepriviedla na svet dieťa.

V najnovšom interview opísala traumatizujúci moment, ktorý ovplyvnil jej rozhodnutie obísť sa bez potomka.

Nositeľka Oscara za snímku Kráľovna sa v rozhovore pre austrálsku televíziu priznala, že osvetový film, ktorý videla ako študentka kláštornej školy, bol tak "hnusný", že ju doživotne odradil od materstva.

"Chodila som do kláštornej školy pre dievčatá a dokonca ani na hodinách biológie sme sa neučili o sexe a rozmnožovaní. Bolo mi tak trinásť a štrnásť rokov, bola som teda vo veku, keď si človek začne uvedomovať svoju fyzičnosť, začne brať na vedomie chlapcov a to všetko ostatné," hovorí.

"V tej príšernej školskej hale nás usadili všetky pohromade, dievčatá aj chlapcov. Potom sa objavila taká ženská v tvídovej sukni, čo vyzerala ako lesbička, s nakrátko ostrihanými vlasmi, a začala nám vykladať o zázraku zrodenia dieťaťa. A potom začala premietať ten vzdelávací film," pokračovala Mirrenová.

"Boli tam zábery rodiacej ženy z bezprostrednej blízkosti... a na to pozerajú trinásťročné dievčatá a chlapci - je to krvavé a odporné. Dvaja chlapci počas tridsiatich sekúnd omdleli, keď sa zapli svetlá, odniesli ich preč. Zakryla som si tvár rukami, uvedomila som si, že sa na to nemôžem pozerať," spomínala Mirren.

Herečka, ktorá je vydatá za amerického režiséra Taylora Hackforda, sa netají tým, že ju ten film hlboko zasiahol.

"Prísahám bohu, že ma to traumatizovalo, neporodila som deti a nemôžem sa dívať na nič, čo súvisí s pôrodom, som z toho naprosto zhnusená. Myslím, že ten film má hodne dočinenia s tým, že nemám deti. Nie som materinský typ."

Mirren tiež nezabudla dodať, že táto epizóda ale nijak neovplyvnila jej sexuálny život. "Moje počiatočné sexuálne skusenosti nestáli za nič, pretože tí muži nestáli za nič. Boli to len blbí chalani."

V televíznej show Enough Rope, ktorá sa vysielala tento týždeň v Austrálii, Helen Mirren tiež spomínala na svoju matku.

"Bola príšerná, schopná hovoriť veľmi kruté veci, a tak sme to doma mali ťažké," povedala.

"Vlastne som to vymazala z pamäte. Nenarodila sa, aby bola matkou. Dokázala byť zlá a sprostá. Hovorievala len veľmi, veľmi bolestivé veci. Bolo nemysliteľné, aby sme si domov priviedli priateľov."

Napriek tomu, že má herečka nabitý pracovný diár, prezradila, že je od prírody lenivá.

"Viem, že som lenivá. Som osoba závislá na výplate. Musím mať časový harmonogram. Pokiaľ niekde nemusím byť skoro ráno, povaľujem sa v posteli až do poludnia a čumím na televíziu" povedala.

Zdielať na

Najčítanejšie