Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Šok, Pavarotti zanechal dedičom miliónové dlhy
Zdielať na
TopStar

Šok, Pavarotti zanechal dedičom miliónové dlhy

Zdroj: SITA/AP/Richard Drew

V posledných rokoch musel značne obmedziť svoju umeleckú činnosť kvôli zdravotným problémom, jeho hospitalizácia bola veľmi dlhá a preto sa aj náklady na ňu vyšplhali do vysokých súm.

Sen o veľkom dedičstve po talianskom spevákovi Lucianovi Pavarottim, ktorý zomrel pred mesiacom, sa rozplýva. Maestro totiž zanechal dedičkám, medzi ktorými sa už rozpútal spor o miliónový majetok, i miliónové dlhy. Napísal o tom dnes taliansky denník La Repubblica.

Pavarottiho účty vykazujú straty 11 miliónov eur (viac 300 miliónov korún), ku ktorým sa ešte pridala pôžička vo výške ďalších siedmych miliónov eur.

"Skutočnosť, že majster mal dlhy, nie je pre nikoho tajomstvom,"
povedal Giorgio Bernini, právny zástupca spevákovej druhé manželky Nicoletty Mantovaniovej. V posledných rokoch musel značne obmedziť svoju umeleckú činnosť kvôli zdravotným problémom, jeho hospitalizácia bola veľmi dlhá a preto sa aj náklady na ňu vyšplhali do vysokých súm.

Mantovaniovej, s ktorou má Pavarotti dcéru Alicu, odkázal spevák, ktorý zomrel 6. septembra na rakovinu, majetok v New Yorku v hodnote 15 miliónov eur (405 miliónov korún). Ide o tri byty pri Central Parku a ďalšie hodnotné predmety vrátane niekoľkých obrazov Henriho Matissa. O zvyšok majetku, vilu v Pesare na jadranskom pobreží a byt v Monte Carlu, sa delí Mantovaniová s troma dcérami z Pavarottiho prvého manželstva.

Podľa denníka La Repubblica bude mať takéto vyrovnanie, naviac s dlhmi, určite súdnu dohru. Po spevákovej smrti talianska tlač odhadovala jeho majetok na 30 až 200 miliónov eur (zhruba 800 miliónov až 5,4 miliardy korún).

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie