Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Wood (65) z Rolling Stones sa rozviedol, a tak sa bude dražiť
Zdielať na

Wood (65) z Rolling Stones sa rozviedol, a tak sa bude dražiť

Kúsky zo života legendárneho gitaristu a člena Rolling Stones, Ronieho Wooda, si hľadajú nového majiteľa. Hudobník sa však z vecami lúčil s ťažkým srdcom. Aukciu vymyslela jeho exmanželka, s ktorou sa rozviedli po 24 rokoch spoločného života.

Časť peňazí poputuje charite

Expartneri sa tak zbavili spoločného nábytku a umeleckých predmetov. Očakáva sa, že tak to zarobia do pol milióna dolárov. Časť peňazí poputuje na charitu. Skupina Rolling Stones však naďalej funguje - tento týždeň navyše potvrdila, že koncom novembra bude opäť koncertovať v Británii a Spojených štátoch.

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood tak urobili prostredníctvom videoodkazu, ktorý zverejnili na YouTube. Legendárna formácia sa 25. a 29. novembra predstaví naživo v londýnskej O2 arene a 13. a 15. decembra sa jej dočkajú fanúšikovia v Prudential Center v Newarku. Tieto vystúpenie budú pre skupinu prvými po viac ako piatich rokoch.

Detaily odmietli prezradiť

Naposledy The Rolling Stones koncertovali v auguste 2007, kedy ukončili svoje celosvetové turné Bigger Bang. Gitarista kapely Keith Richards začiatkom októbra potvrdil, že skupina odohrá v Londýne a USA už čoskoro niekoľko koncertov. V rozhovore pre Q magazine však odmietol prezradiť bližšie detaily.

Ešte v auguste neznámy zdroj americkému magazínu Billboard prezradil, že The Rolling Stones by sa mali predstaviť dvakrát v londýnskej O2 arene a dvakrát v newyorskom Barclays Center. Saxofonista kapely Bobby Keys ale Billboardu nedávno povedal, že skupina odohrá viac ako štyri koncerty.

Lavíne sa vyhnúť nemôžete  

Už vo štvrtok 18. októbra bude mať na Medzinárodnom filmovom festivale v Londýne premiéru nový dokumentárny film o kapele Crossfire Hurricane. Snímku režiséra Bretta Morgena následne začnú premietať v britských kinách. Od 15. novembra ju budú uvádzať v americkej televízii HBO. Film ponúkne archívne zábery kapely s komentármi Jaggera, Richardsa, Wattsa, Wooda a bývalých členov Billa Wymana a Micka Taylora. Podľa Jaggera snímka dokumentuje transformáciu skupiny z "kapely, ktorú všetci neznášali na formáciu, ktorú všetci milovali."

"Nemôžete zastaviť The Rolling Stones. Ak sa na vás valí lavína, nemôžete sa jej vyhnúť," tvrdí v dokumente gitarista Richards.

Ďalší dokument o skupine s názvom The Rolling Stones Charlie is My Darling - Ireland 1965 bude mať premiéru 6. novembra. Oslavy 50. výročia založenia skupiny budú pokračovať aj neskôr.

V pondelok 12. novembra kapela vydá novú kompiláciu Grrr! Tá bude okrem starších piesní bude obsahovať aj dve nové skladby One More Shot a Doom and Gloom. Druhú menovanú zverejnila 11. októbra. Nové piesne formácia nahrala v auguste v Paríži pod producentským dohľadom Dona Wasa.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie