Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zomrel Michael Duncan (†54) z filmu Zelená míľa
Zdielať na

Zomrel Michael Duncan (†54) z filmu Zelená míľa

Vo veku 54 rokov zomrel po vážnych zdravotných problémoch americký herec Michael Clarke Duncan. Toho preslávila rola "obra" s veľkým srdcom a neobyčajnými schopnosťami vo filme Zelená míľa (1999), kde si zahral s Tomom Hanksom.

Duncan bol od júlové infarktu hospitalizovaný v nemocnici, kde aj zomrel. Potvrdila to jeho snúbenica Omarosa Manigaultová. "Omarosa Manigaultová ďakuje za vaše modlitby a žiada vás o súkromie," uvádza sa vo vyhlásení s tým, že detaily o tom, ako si v súkromí i verejne pripomenú Duncanov život, oznámia neskôr. Rodák z Chicaga skonal v losangeleskom Cedars-Sinai Medical Center. "Zo straty Veľkého Mikea som nesmierne smutný. Bol pokladom, ktorý sme objavili na pľaci Zelenej míle. Bol čarovný," uviedol na známej mikroblogovacej sieti herec Tom Hanks.  

Začínal ako bodyguard

Michael Clarke Duncan pôvodne pracoval ako kopáč pre plynárenskú firmu a neskôr sa presťahoval do Los Angeles, kde si zarábal ako osobný strážca hviezd ako Jamie Foxx alebo Will Smith. No nakoniec sa mu podarilo splniť si svoj sen a stať sa hercom.

Obor ho preslávil

Prelom v jeho kariére prišiel so snímkou Armageddon (1998), pri nakrúcaní ktorej sa spriatelil s hereckým kolegom Bruceom Willisom. Aj vďaka nemu sa mu podarilo získať rolu Johna Coffeyho v spomínanom filme Zelená míľa režiséra Franka Darabonta, ktorou sa do povedomia divákov zapísal najvýraznejšie. Za rolu Johna Coffeyho odsúdeného za vraždu, ktorú nespáchal, v Zelenej míli získal nominácie na Oscara a Zlatý Glóbus.

Ďalej si zahral v snímkach ako Raňajky šampiónov (1999), Môj sused zabijak (2000), Planéta opíc (2001), Kráľ Škorpión (2002), Daredevil (2003), Sin City - mesto hriechu (2005), Škola zvádzania (2006) alebo Green Lantern (2011).

Pozrite si trailer k filmu Zelená míľa, ktorý Duncana preslávil po celom svete.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie