Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V Spišskej Novej Vsi sa nakrúcal nový slovenský film
Zdielať na

V Spišskej Novej Vsi sa nakrúcal nový slovenský film

Na Slovensku vzniká ďalší celovečerný hraný film. Jeho zatiaľ pracovný názov je Fair Play a ťažiskovou témou je dopovanie slovenskej športovkyne. Dej sa odohráva v roku 1983 a pred kameru sa postavili zvučné mená ako Roman Luknár, Aňa Geislerová či Judit Bárdos. Okrem Bratislavy a Vysokých Tatier tvorcovia zamierili aj do SpišskeNovej Vsi.

"Prišli sme sa sem pozrieť na divadlo, ktoré je nádherné a zistili sme, že to z technických príčin nejde. A pri tej príležitosti sme prišli do reštaurácie a ja si hovorím, že to je tá reštaurácia, ktorú hľadáme," povedala režisérka filmu Andrea Sedláčková. Priestory reštaurácie, v ktorej sa dej odohráva našiel štáb úplne náhodne. Práve tu na Slovensku sa nakrúcanie končí.

Praha v Bratislave

Tvorcovia už majú za sebou natáčanie v Bratislave. Tam dokonca vytvorili aj scény odohrávajúce sa v Prahe. "Ten film je o matke, ktorá sa rozhodne dopovať svoju dcéru, ktorá je vrcholová špičková športovkyňa, aby mohla vycestovať do zahraničia a emigrovať. Pretože dej sa odohráva v roku 83 - 84a obidve sú proti režimu," hovorí Sedláčková.

V hlavnej úlohe Judit Bárdos

V našej kinematografii je to údajne prvý film venujúci sa téme dopingu vrcholových športovcov v bývalom režime. Film je dotovaný slovenským audiovizuálnym fondom. Jednu z hlavných postáv - dopingovú športovkyňu si zahrala mladá slovenská herečka Judit Bárdos. Herci trávia na pľaci denne minimálne dvanásť hodín. "Tak je to vlastne náročné. Už keď pôjdem domov, tak sa trošku vyspím. Tak sa na to teším. Ale zase keď človek vidí, koľko ľudí na tom pracuje, tak to človeka motivuje," opísala situáciu Bárdos.

Pri natáčaní vraj nie je núdza o zábavu. Hercom sa nevyhýbajú ani brpty. Avšak stres či nervozita tu nemajú žiadny priestor. Slovenská premiéra filmu je naplánovaná na rok 2014.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie