Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Guns N´Roses vo Vegas. Upísali sa na 12 koncertov
Zdielať na

Guns N´Roses vo Vegas. Upísali sa na 12 koncertov

Rocková legenda Guns N´Roses smeruje do amerického Las Vegas kde má odohrať 12 koncertov. Koncerty by mala skupina odohrať v hard Rock Hotel & Casino od 31. októbra do 24. novembra. Jediným pôvodným členom skupiny je 50-ročný spevák Axl Rose.

Rose odmietol sieň slávy

Spevák kapely Axl Rose sa v apríli odmietol zúčastniť uvedenia Guns N´Roses do Siene slávy. 50-ročný spevák o tom informoval v liste, ktorý poslal denníku Los Angeles Times. "So všetkým rešpektom odmietam zaradenie do Rock'n'rollovej siene slávy ako člen Guns N' Roses. Odmietam byť takto poctený v mojej neprítomnosti. Je to moje osobné rozhodnutie. Určite tým nechcem nikoho sklamať, najmä mojich fanúšikov," napísal vtedy 50-ročný spevák

Axl Rose v otvorenom liste okrem iného poznamenal, že si vie predstaviť postaviť sa na jeden stage len s dvoma originálnymi členmi skupiny - Izzym Stradlinom a Duffom McKaganom.

Rozpad kapely zapríčinili hádky

Členovia formácie, predovšetkým spevák Axl Rose a gitarista Slash, sa čoraz viac hádali a nenahrávali nové skladby. V roku 1993 ešte vydali album coververzií The Spaghetti Incident? a v argentínskom Buenos Aires odohrali posledný koncert v najslávnejšej zostave. Slash z kapely odišiel v roku 1996, basgitarista Duff McKagan ho nasledoval o rok neskôr.

V rokoch 1994 až 1998 mala skupina prestávku, pričom prvé koncerty po nej odohrala až v roku 2001. Guns N' Roses na čele s Roseom síce koncertovali, no nový originálny materiál vydali napokon až po sedemnástich rokoch, keď na trh uviedli štúdiovku Chinese Democracy (2008). Tento rok v januári hudobníci potvrdili, že už pracujú na jej nasledovníkovi.

V Piešťanoch hrali do druhej ráno

Takmer 20 rokov muselo Slovensko čakať na prvý koncert americkej rockovej legendy Guns N' Roses. Formácia združená okolo speváka Axla Rosea sa napokon v piatok 13. júla naživo predstavila na piešťanskom letisku, kde odohrala 165-minútový koncert.

Pred rockovou legendou vystúpila aj Lucie Bíla so skupinou Arakain. Guns N´Roses mali podľa oficiálneho programu začať o 22:00, no iba málokto veril, že by kapela začala načas. Tieto predpoklady sa naplnili a hudobníci sa na pódium dostali až o 23:15. Takéto meškanie by bolo pri iných interpretoch opovážlivé, no pri Guns N' Roses išlo o meškanie z kategórie prijateľných.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie