Recept na bohatstvo. Varenie, ktoré sa dá ochutnať
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Ostrý jazyk v chuti aj slove, objektivita, úprimnosť a súdnosť - to všetko musia mať porotcovia šou Recept na bohatstvo. Osud nádejných kuchárov z Česka aj Slovenska je teda v troch pároch dobre známych rúk.
Žiadne predsudky
Prvý z "troch mušketierov", Michal Rabina, sa vareniu venuje profesionálne 15 rokov. Svoje špeciality však nevarí len tak pre hocikoho - jeho stravníci patria medzi svetové celebrity. Jednou z najznámejších je anglická kráľovná. Michal to však berie pohodovo, a ako sám hovorí, "musíte sa zbaviť predsudkov".
Pozor na súdnosť
Viac ako 400 ochutnaných jedál. Na to sú potrebné nielen citlivé chuťové poháriky a výdrž, ale aj skúsenosť, ktorú má nepochybne ďalší porotca - Pavel Maurer. Má vycibrený vkus na dobré jedlo, niekoľko rokov vydáva bedeker českých reštaurácií a je považovaný za najvýznamnejšieho gurmána. Na súťažiacich ho zarazila "pomerne dosť veľká odvaha ľudí priniesť zle uvarené jedlo."
Varenie je umenie
Jediná dáma v porote, Libuše Šmuclerová patrí medzi 20 najvýznamnejších českých manažérok. Bola programovou riaditeľkou českej komerčnej televízie a dnes vedie veľké novinové vydavateľstvo. Podľa jej slov si s kolegami veľmi rozumie. Hoci je výber víťaza na všetkých troch, mužská časť poroty považuje za šéfku práve túto dámu.
Každý z členov dokáže súťažiacim poradiť v inej oblasti. Michal vo varení, Pavel v prezentácii a Libuša vo veciach obchodu.
Všetci traja porotcovia však okrem iného prihliadajú aj na jednu vec, a to, že málokto si uvedomuje skutočnosť, že kuchári, sú vlastne umelci.