Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Recept na bohatstvo. Varenie, ktoré sa dá ochutnať
Zdielať na

Recept na bohatstvo. Varenie, ktoré sa dá ochutnať

Ostrý jazyk v chuti aj slove, objektivita, úprimnosť a súdnosť - to všetko musia mať porotcovia šou Recept na bohatstvo. Osud nádejných kuchárov z Česka aj Slovenska je teda v troch pároch dobre známych rúk.

Žiadne predsudky

Prvý z "troch mušketierov", Michal Rabina, sa vareniu venuje profesionálne 15 rokov. Svoje špeciality však nevarí len tak pre hocikoho - jeho stravníci patria medzi svetové celebrity. Jednou z najznámejších je anglická kráľovná. Michal to však berie pohodovo, a ako sám hovorí, "musíte sa zbaviť predsudkov".

Pozor na súdnosť

Viac ako 400 ochutnaných jedál. Na to sú potrebné nielen citlivé chuťové poháriky a výdrž, ale aj skúsenosť, ktorú má nepochybne ďalší porotca - Pavel Maurer. Má vycibrený vkus na dobré jedlo, niekoľko rokov vydáva bedeker českých reštaurácií a je považovaný za najvýznamnejšieho gurmána. Na súťažiacich ho zarazila "pomerne dosť veľká odvaha ľudí priniesť zle uvarené jedlo."

Varenie je umenie

Jediná dáma v porote, Libuše Šmuclerová patrí medzi 20 najvýznamnejších českých manažérok. Bola programovou riaditeľkou českej komerčnej televízie a dnes vedie veľké novinové vydavateľstvo. Podľa jej slov si s kolegami veľmi rozumie. Hoci je výber víťaza na všetkých troch, mužská časť poroty považuje za šéfku práve túto dámu.

Každý z členov dokáže súťažiacim poradiť v inej oblasti. Michal vo varení, Pavel v prezentácii a Libuša vo veciach obchodu.

Všetci traja porotcovia však okrem iného prihliadajú aj na jednu vec, a to, že málokto si uvedomuje skutočnosť, že kuchári, sú vlastne umelci.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie