Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Hurá na Sziget! Začal sa najväčší hudobný festival v Európe
Zdielať na

Hurá na Sziget! Začal sa najväčší hudobný festival v Európe

Až neuveriteľných 400 tisíc návštevníkov očakávajú organizátori najväčšieho hudobného festivalu v Európe Szigetu. Na ostrove uprostred Budapešti sú už rozložené stany a pódiá a návštevníci si užívajú letnú atmosféru plnými dúškami.

Milovníci zábavy prichádzajú do Budapešti z celej Európy. Medzinárodným dorozumievacím jazykom tu nie je angličtina či maďarčina. Stačí jednoducho úsmev. Areál festivalu je otvorený už dva dni a každé voľné miestečko zaplnili stany. Ústredný priestor ostrova patrí pódiám.

Buchot kladív a rachot napovedá, že sa tu ešte stále pracuje. Organizátori pripravili pre návštevníkov okrem bohatého programu aj množstvo sprievodných akcií. "Tu recyklujeme odpad. Každý, kto niečo prinesie. môže vyhrať šnúrku na krk, nádobku na odkladanie osobných vecí alebo tričko," hovorí organizátorka Viki. 

Finančnou hotovosťou sa netrápte

Na tomto festivale sa nemusíte starať o hotovosť. jednoducho ju vymeníte za takúto kartičku, s ktorou zaplatíte u všetkých obchodníkov. Má to však jeden zádrheľ. Musíte si priniesť forinty.

Možností na míňanie peniažkov je tu neúrekom. Okrem typického festivalového jedla lemujú celý areál aj stánky s oblečením, suvenírmi ale aj drobnosťami na rozveselenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Najčítanejšie