Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
VIDEO: Kaskadérska naháňačka v uliciach Bratislavy
Zdielať na

VIDEO: Kaskadérska naháňačka v uliciach Bratislavy

Zvoniace električky, škrípajúce brzdy, autá jazdiace rýchlosťou vysoko nad povoleným limitom, všade naokolo rozostavané policajné autá. Takto to vyzeralo v centre Bratislavy. Okoloidúci iba neveriacky krútili hlavami a so zatajeným dychom sledovali, čo sa to vlastne deje. Len málokto totiž vedel, že sa tam nakrúca nový film.

Hlavným hrdinom interaktívneho road movie nie je nikto iný, ako zloduch, ktorý chcel pred pár rokmi zavraždiť Jamesa Bonda, herec Mads Mikkelsen. "Nevnímam rozdiel medzi road movie a veľkým hollywoodskym projektom. Každý projekt je niečím iný. Tu sa stále veci menia, scenár dostáva nový rozmer s každou krajinou do ktorej prídeme," hovorí hlavný protagonista filmu Meds Mikkelsen.

Hlavnou hrdinkou Slovenka

V Bratislave sa štáb zdrží iba štyri dni. Dej filmu sa totiž odohráva v jedenástich európskych krajinách a Slovensko je iba tretie v poradí. Hlavnú hrdinku filmu si však zahrá práve Slovenka. "Moja postava mala byť blond girl, ale vybrali si ma, aj keď som brunetka," povedala slovenská herečka Gabriela Marcinková. Hollywoodska hviezda si nakrúcanie s mladučkou Slovenkou pochvaľuje. Vraj si hneď padli do oka. "Ona má veľký potenciál, veľkú budúcnosť," povedal na adresu herečky Mikkelsen.

Bude rozprávať po slovensky

Kaskadérskych scén vraj bude vo filme viac než dosť. Hlavný hrdina má však obavy z inej úlohy. Hlavný prdstaviteľ bude dokonca rozprávať aj po slovensky. "Budem hovoriť niekoľkými jazykmi. Aj po slovensky, ale nechcite aby som to teraz predvádzal," dodal Mikkelsen.

Možno sa zopár replík naučí aj od iných Slovákov, ktorí budú vo filme účinkovať. Štáb totiž hľadal hercov, nehercov do niekoľkých epizódnych postáv prostredníctvom reklamy. A ak ste boli včera v centre mesta, možno sa vo filme uvidíte aj vy.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie