Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Umenie Navrátilovej (55). Loptičkami maľovala obrazy
Zdielať na

Umenie Navrátilovej (55). Loptičkami maľovala obrazy

Martina Navrátilová, Ľudovít Fulla, Daniel Bidelnica. Čo majú tieto tri mená spoločné? Nájdete ich na jednej výstave v jednej galérii. Letný salón totiž ponúka rôzny mix starých známych mien, prekvapení aj začínajúcich výtvarníkov.

Art Grand Slam

Na tenisových dvorcoch ničila svoje súperky presnými a tvrdými údermi. Dnes si ich môžete kúpiť ako umenie. Odtlačky loptičiek v kombinácii s grafikami Juraja Králika totiž tvoria sériu Art Grand Slam.

Zanechávajú tak umeleckú stopu jej fenoménu. "Je to sedem grafík, ktoré to celé dokresľujú, čo Martina Navrátilová bola a ako vlastne vníma výtvarné umenie," tvrdí Pali Susa, majiteľ galérie. 

Vytvorila ich tým, čím ohurovala na krute. Odrážala loptičky raketou. "Loptičky Martiny Navrátilovej cez nachystané farebné kaluže," spomína Susa.

Vedľa Fulla aj Mednyánsky

Hneď vedľa tohto prekvapivého umeleckého počinu nájdete aj veľké známe výtvarné mená. Napríklad Ladislav Mednyánsky. "Visí súbežne s Ľudovítom Fullom," hovorí Susa. Ten je tu zastúpený ručne kolorovaným Bardejovským námestím.

Hneď vedľa je klasicky farebný Bidelnica a množstvo ďalších autorov a obrazov. "Sme si dovolili skombinovať nekombinovateľné. Popri mladých súčasných výtvarníkov sme si dali na steny také tie veľké krásne mená slovenského výtvarného umenia," opisuje Susa. Informácie o výstave, ktorá sa koná v River Park Gallery nájdete TU. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie