Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Prvá filmová sexbomba? Zoznámte sa, Jean Harlow
Zdielať na

Prvá filmová sexbomba? Zoznámte sa, Jean Harlow

Prvá americká diva s oslnivým úsmevom či len sentimentálna alkoholička, ktorá sa upila k smrti? Jean Harlow ako prvotriedna značka Hollywoodu tridsiatych rokov sa vzdala šance žiariť na hereckom nebi. Šiesteho júna 1937 jej hviezda definitívne zhasla. Davy najmä mužských fanúšikov prišli o sexbombu ale aj o prvotriednu herečku.

Ikona tridstiatych rokov

Pre mužov bola stelesnením krásy, sexepealu a príťažlivosti. Pre mladé hollywoodske dievčatá bola skutočným vzorom, pre amerických režisérov nekonečným zdrojom inšpirácie. Dnes by sa táto sexbomba s dokonalým telom a tvárou anjela dožila 101 rokov. Pred 75 rokmi sa však upila k smrti. 

Depresie a smútok ju zničili

Siedmeho júna 1937 sa tak filmoví fanúšikovia navždy rozlúčili s touto ikonou sexu. Herečka mala len 26 rokov. Verzie o jej smrti sa však rozchádzajú. Jedna tvrdí, že skonala pri natáčaní posledných scén filmu Saratoga v objatí svojho hereckého kolegu Clarka Gablea. Druhá zas hovorí o tom, že mladá herečka umrela v nemocnici Good Samaritan Hospital v Los Angeles potom, ako si niekoľko dní pred tým vyšla v depresii popíjať na pláž. Príčinou jej melanchólie boli najmä nevydarené vzťahy a skrachované manželstvá. Celkovo sa totiž za svoj krátky život vydala až štyri razy.

Muži jej života

Svojho vienka sa vzdala už veľmi mladá. V šestnástich sa prvý raz vydala za Charlesa McGrewa. Jej posledným manželom bol kameraman Harold Rosson, ale ani toto manželstvo nevydržalo dlho. Po pol roku sa rozviedla.O jednu z jej osudových lások, pri ktorej bola naozaj šťastná prišla - Paul Bern tragicky zahynul. V dôsledku týchto strát bola Jean melancholická a trápil ju smútok a depresie. V alkohole našla útechu. Pomáhal jej zabudnúť a tak pila čoraz viac. Nakoniec sa jej to stalo osudným.

Obdivovala ju aj Marylin

Jean mala nevídaný herecký talent, ktorý dokázala podčiarknuť nielen svojou osobnosťou ale aj húževnatosťou a a ctižiadostivostou. V čase jej najväčšej slávy ju dokonca obdivovala aj Marylin Monroe. Začínala však pritom veľmi skromne ako množstvo mladých herečiek. Od detstva navštevovala rôzne kastingy, konkurzy a prehliadky. V snahe preraziť ju viedla najmä jej matka.

Harlean Harlow Carpenter, ako sa vlastným menom volala, hrala najmä v komédiách, v ktorých stvárňovala emancipované ženy. Za svoj život natočila celkom 36 filmových snímok. Patrí medzi ne i film Nie je princ ako princ, Svetlá veľkomesta, Platinová blondínka, Sexbomba či Muž, ktorého chcem.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Jean Harlow_herečka_USA_1930_sexbomba_William Powell_Reckless

ISIFA

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie