Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mamičky to nemajú ľahké, zhodli sa tie známe
Zdielať na

Mamičky to nemajú ľahké, zhodli sa tie známe

Kočík, špeciálna strava, oblečenie, mliečko, bábätkovská kozmetika, to všetko je dnes veľmi drahé. Skrátka mamičky to nemajú jednoduché. Zvlášť ak by mali vyžiť len z materskej, ktorá je veľmi nízka. Naša kolegyňa Mária Ölvedyová, redaktorka večerných Novín, si musela na výbavičku pre svoje bábätko našetriť. Opakom sú ale celebritné mamičky tie na výšku materskej hľadieť nemusia, postará sa o nich štedrý manžel či priateľ.

Známe mamičky sa zhodujú, že iba z materskej by nevyžili. "Určite nie, tá materská je naozaj nízka," priznáva modelka Romana Škamlová. Za pravdu jej dáva aj ďalšia mamička-modelka Simona Slobodníková, podľa ktorej materská vyjde na mlieko a plienky.

Materská pokryje iba základné veci

Detičky však okrem plienok a mlieka potrebujú mnoho iných vecí. "Mne stačí tá materská na úplne základné potreby, to znamená, že jedlo, plienky, vlhké vreckovky, a to je asi všetko," skonštatovala  bývalá miss Anna Amenová.

Naša kolegyňa, redaktorka Novín, Maria Ölvedyová porodila iba pred niekoľkými týždňami. Jej synovi Miškovi podľa výrazu tváre nič nechýba. Ak by však mal mať všetko iba z maminkinej peňaženky, údajne by určite nevyšla s peniazmi. "Priznám nie. Musím povedať, že obdivujem všetky mamičky, ktoré z toho dokážu vyžit," povedala.

Pomáhajú oteckovia

Je až nepredstaviteľné postarať sa o dieťatko z peňazí, ktoré dostávajú mamičky na materskej. Tie sa dokonca časom ešte znížia. Preto sú známe maminky šťastné, že sa môžu oprieť o svoje polovičky. Romana Škamlová si nevie predstaviť, ako môžu ženy, ktoré žijú samé, z materskej vyžiť. Súhlasia s ňou aj ostatné.

Plne košíky ovocia, dobrôt či dokonca dieťatko pekne obliecť by si Anička Amenová a ani ďalšie mamičky dovoliť nemohli. "Hlavne ona veľa papká, takže mliečko, zeleninku, výživy, ovocie, takže z materskej by som jej nemohla kúpiť ani oblečenie pomaly a už vôbec nie hračky, fľašky a ostatné potreby," priznala.

Bábätko je drahé

Mladé, novopečené mamičky nám dokonca prezradili i to, koľko peňazí zhruba minú na svoju ratolesť mesačne. Náklady odhadujú od 300 do 500 eur. Mária Ölvedyová sa s podobnými témami pred materskou stretávala denno-denne ako redaktorka Novín. Tvrdí, že sa síce dá uskromniť, ale stále to nie je málo.  "Takže, ja si myslim, že nad tých 300 eur sa to môže úplne pokojne vyšplhať," doplnila.

Zvládnuť táketo finančné obmedzenie je teda rozhodne pre akúkoľvek ženu veľmi náročné. Najmä vtedy, keď zostane na dieťatko sama. Známe mamičky berú ohľad najmä na to, že nie všetky ženy sa majú tak ako ony. Preto by bolo podľa ich slov spravodlivejšie, aby mamičky jednoducho dostali viac.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie