Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Herec Robert Pattinson (25) si zahrá lovca Saddáma Husajna
Zdielať na

Herec Robert Pattinson (25) si zahrá lovca Saddáma Husajna

Britský herec Robert Pattinson, ktorý sa preslávil najmä ako úpir zo ságy Twilight si zahrá hlavnú úlohu v pripravovanej snímke Mission: Blacklist. Film sa sústredí na skutočný príbeh muža stojaceho za dolapením bývalého irackého prezidenta Saddáma Husajna.

Pôjde o vojenského vyšetrovateľa Erica Maddoxa, pričom psychologický triler bude adaptáciou jeho memoárov Black List #1: The Inside Story of the Search for Saddam Hussein - As Told by the Soldier Who Masterminded His Capture (Black List #1: Dôverný príbeh hľadania Saddáma Husajna vyrozprávaný vojakom, ktorý zorganizoval jeho zajatie).

O scenár sa postaral Erik Jendresen, ktorý pracoval napríklad na mimoriadne úspešnom miniseriáli Bratstvo neohrozených (2001) z vojnového prostredia ocenenom Zlatým glóbusom v kategórii Najlepší miniseriál alebo televízny film. Režisérom filmu bude Jean-Stéphane Sauvaire, ktorý má na konte napríklad vojnovú drámu Johnny Mad Dog (2008).

Slávu mu priniesol upír Edward

Robert Pattinson na seba upozornil ako Cedric Diggory vo filme Harry Potter a Ohnivá čaša (2005). Skutočne sa však preslávil až o tri roky neskôr, keď stvárnil upíra Edwarda Cullena v prvej zo série adaptácií romantickej ságy Twilight americkej autorky Stephenie Meyer. Po boku Kristen Stewart si zahral aj v ostatných štyroch častiach, pričom posledná z nich s názvom Twilight sága: Úsvit - 2. časť by do slovenských kín mala prísť 15. novembra 2012.

Najpríťažlivejší herec?

Médiá ho označujú za jeden z najväčších mladých britských filmových talentov v Hollywoode a jednu z najpríťažlivejších mužských hereckých hviezd na svete. Diváci ho poznajú aj z romantickej drámy Nezabudni na mňa (2010), na ktorej spolupracoval aj ako výkonný producent, či filmov Voda pre slony (2011) a Miláčik (2012). Tento rok ho čaká i premiéra drámy Cosmopolis Davida Cronenberga bojujúcej o Zlatú palmu na tohtoročnom Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie