Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kurt Cobain chystal v čase smrti album. Teraz má vyjsť!
Zdielať na

Kurt Cobain chystal v čase smrti album. Teraz má vyjsť!

Spevák a gitarista kultovej skupiny Nirvana Kurt Cobain pripravoval v čase svojej smrti pred 18 rokmi sólový album, ktorý sa teraz možno podarí niekomu vydať!

Dnes to uviedla americká hudobná stanica TV-Fuse s odvolaním sa na člena skupiny Hole, ktorú založila vdova po Cobainovi Courtney Love. Kurt na sólovom albume pracoval s rôznymi ľuďmi. Písal a nahrával si na pásky pesničky, ktoré prekonávali všetko to, čo dovtedy vyprodukoval.

Smeroval k niečomu skvelému

"Smeroval k niečomu skvelému! Pracoval na veciach, ktoré sa mi veľmi páčili. Kúsok z toho predo mnou zahral, preto som bol veľmi smutný, keď zomrel," povedal gitarista Eric Erlandson. Televíznej stanici tiež povedal, že počul o niekom, kto vtedajšie nahrávky Cobaina dáva teraz dohromady a že by teda mohol album vyjsť posmrtne. "Bol by som veľmi rád, fanúšikovia by boli šťastní," dodal bez ďalšieho upresnenia člen rockovej kapely Hole.

Samovražda brokovnicou do hlavy

Kurt Cobain, ktorý so skupinou Nirvana vytvoril štýl grunge kombinujúci heavy metal s punkom a predal po celom svete milióny albumov, spáchal samovraždu v roku 1994, keď mal 27 rokov. Márne vraj hľadal liek na svoje vnútorné depresie. Brokovnicou si strelil do hlavy.

Kurt_Cobain_Nirvana

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie