Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
John Lennon trpel bulímiou, tvrdí to nová kniha
Zdielať na

John Lennon trpel bulímiou, tvrdí to nová kniha

Frontman legendárnej kapely The Beatles John Lennon sa vraj často prejedal, no neznášal pocit plného žalúdka. Preto si údajne po jedle úmyselne vyvolával zvracanie.

S týmito prekvapivými informáciami o jeho živote prišla autorka novej knihy. Píše, že hudobník trpel bulímiou, ktorú sa navyše snažil utajiť. V tom čase o tejto chorobe verejnosť veľa nevedela.

Bulímii John Lennon vraj prepadol medzi hudobníkmi, ktorí mali zase veľké problémy s alkoholom a drogami.

Ikona 20. storočia

Celým menom John Winston Lennon sa narodil v Liverpoole 9. októbra 1940. Je považovaný za jednu z hudobných ikon 20. storočia a jeho piesne ako "Imagine" a "Strawberry Fields Forever" sú často radené medzi najlepšie skladby storočia.

Lennon žil s rodičmi v Liverpoole, kým jeho otec, Fred, námorník, neopustil rodinu. Lennonova matka Julia sa nebola schopná o Johna sama postarať a dala ho do výchovy svojej sestre Mimi. Tam vyrastal až do puberty. 

Vedel hrať na bendžo

Napriek tomu, že John nevyrastal s matkou, zostal s ňou v pravidelnom kontakte. Julia priviedla Johna k záujmu o hudbu a učila ho hrať na bendžo. 15. júla 1958 ju zrazilo auto riadené opitým policajtom mimo službu a Julia následkom zranení podľahla.

Táto udalosť ovplyvnila mnohé neskoršie Lennonove skladby a zároveň zocelila jeho priateľstvo s Paulom McCartneym, ktorého matka zomrela na rakovinu prsníka, keď mal Paul 14 rokov.

ISIFA

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie