Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
10 ROKOV: Takto sa menilo spravodajstvo...
Zdielať na

10 ROKOV: Takto sa menilo spravodajstvo...

Televízia JOJ oslávila 2. marca desiate narodeniny. Prvé vysielanie hlavnej spravodajskej relácie Noviny sme "odpálili" o 19:00. Už v tej dobe, úplne na začiatku, sa po chodbách televízie na Grešákovej ulici v Košiciach pohybovali ľudia, ktorí s Vami zostali dodnes.

Napríklad moderátori Športu Lenka Čviriková Hriadelová a Peter Hollý moderujú túto reláciu už desať rokov. "Spomínam si teda na ten svoj prvý šport a myslím si, že s tým by som vyhrala Hviezdoslavov Kubín. Ja pevne verím, že odvtedy som sa zlepšila trochu," spomína Lenka na svoje prvé vysielanie. Tých ľudí zo začiatkov je tu samozrejme viac a ďalší pribudli po veľkom presune televízie do Bratislavy. 

Zrodili sa hviezdy

Noviny postupne dostali ďalších a ďalších súrodencov. Tým prvým boli Črepiny, ktoré zrodili minimálne dve hviezdy. Tú moderátorskú vídate dodnes a je ňou Hanka Gallová. "Mala som to šťastie, že som začínala moju moderátorskú kariéru pod vedením jednak vynikajúceho tímu ľudí, ktorí su doteraz na spravodajstve a tiež režiséra Tomáša Eibnera," komentuje svoje moderátorské začiatky Hanka.

Práve Tomáš Eibner je tou druhou hviezdou, vďaka ktorej ste mohli sledovať VyVolených či veľký charitatívny projekt 2011 - Srdce pre deti.
"Moje začiatky v Črepinách boli ešte ako kameraman z lokálnej televízie, kde ma objavil môj druhý brat Rolo Kubina, šéfredaktor. A bolo to strašne kreatívne a Črepiny sa stali mojou druhou rodinou," tvrdí Tomáš Eibner. 

Peoplemetre odštartovali boom

V Črepinách okolo sveta ste s napätím sledovali 80 dní útrap Rasťa Ekkerta, ktorý obišiel celú zem a za potlesku stoviek fanúšikov sa vrátil ako hrdina späť na Slovensko. V Črepinách s hviezdičkou vás zase nežne pripútala k obrazovkám Erika Barkolová. Exkluzívne reportáže pre Vás pripravoval v relácii Exkluziv Bruno Ciberej.

Nové spravodajské formáty

S každou novou reláciou prišla na obrazovky aj nová tvár. Ranne Noviny priniesli Ivanu Šiškovú, Stanku Pavolovú či Luciu Barmošovú. Tá dnes moderuje hlavnú spravodajskú reláciu Noviny.

V Novinách PLUS ste sa prvýkrát stretli s Anetou Sedlmair-Pariškovou, ktorá sa striedala s Hankou Gallovou. Obe momentálne pripravujú spravodajskú reláciu Noviny o 17-ej. 

V poludňajších správach, v Novinách o 12-ej, moderátorský tandem vytvorili Andrea Pállfy-Belányi s Dankou Strculovou. Tá mala v čase, kedy vznikla JOjka sladkých, bezstarostných trinásť. "Samozrejme, že si spomínam. To bolo vtedy veľké haló, že začína vysielať nová televízia," spomína Danka. 

Večerná spravodajská hodinka

Vo februári 2008 sa opäť rozrástla spravodajská rodina. K hlavným správam od 19:00 pribudla relácia KRIMI. Partia ľudí na čele s moderátormi Monikou Bruteničovou, Stankou Jakubíkovou, Pavlom Michalkom a Michalom Farkašovským si získala Vašu dôveru.

Zmenami prešla aj hlavná spravodajská relácia Noviny. Z pôvodnej zostavy moderátorov sa stále stretávate s Ľubošom Sarnovským. Po jeho boku Vám prinášajú Noviny Adriana Kmotríková, Lucia Barmošová a Ján Mečiar.

JOJka medzi ľudí

Menila sa grafika, vizuál štúdia a vysielali sme aj z kancelárie generálneho riaditeľa. A aby toho nebolo málo, vyšli sme do ulíc. Vďaka projektu JOJka v Meste sme vysielali Noviny možno práve pred Vašimi očami.

Spomienky, archívne zábery, unikátne príbehy. To je narodeninový špeciál TV JOJ. Všetko je TU...

noviny.sk

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie