Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Milan Ondrík: Všetci sa báli, že ublížim Koleníkovi
Zdielať na

Milan Ondrík: Všetci sa báli, že ublížim Koleníkovi

BRATISLAVA / Prezývajú ho Bongy, podľa väčšiny je nesympatický a slizký chlap, ktorému z očí nič dobré nepozerá. A navyše dal zabiť idola nejedného ženského srdca Juraja Loja. Herec Milan Ondrík bol hosťom v štúdiu Novín o 12-ej a porozprával aj o bitkách s Jánom Koleníkom a Jurajom Lojom.

Milan Ondrík hrá v seriáli Za sklom krutého človeka so silnými sklonmi k sadizmu. Charakteristika jeho postavy hovorí o ňom ako o bývalom feťákovi, ktorý s drogami začínal ešte v puberte tesne po revolúcii. Bongy zdanlivo stojí na čele organizovanej skupiny, nie je to celkom pravda. 

Milan Ondrík si svoju úlohu v seriáli pochvaľuje a vôbec nerozlišuje to, že hrá negatívnu postavu. "Nerozlišujem to. Niektorí herci hovoria, že to je ľahšie. Ja to nerozlišujem. Môj názor je taký, že mi to je jedno," hovorí Milan Ondrík. 

Ondrík je aj hercom Slovenského národného divadla. Kým na obrazovke hrá skôr negatívne postavy, v divadle väčšinou aj pozitívne. "Je ale pravda, že mi viac prischli tie negatívne. Ale neviem prečo, lebo ja som taký dobrý človek," prezrádza Ondrík. 

"Môžem o sebe povedať, že som vo všeobecnosti dobrý herec. Bez skromnosti, ja sa za to nehanbím. Dostal som veľa talentu a ide o to, ako ho využijem," hovorí o sebe Milan Ondrík.

"Oslovili ma, pozrel som si scenár a hneď som vedel, že to chcem hrať. Nielenže som sa tešil na natáčanie, ale aj na každú jednu situáciu. Stojím si za každou jednou. Každú situáciu som si vyhral ako som najlepšie vedel," hovorí Ondrík. 

V ringu s Lojom aj Koleníkom

Milan Ondrík pre nakrúcaním svaly naberať nemusel, cvičí rád. To pre seriálovú úlohu neriešil. Tréningy thajského boxu mali s profesionálmi. "Keď som mal fight s Ďurom Lojom tak, sme to nemali veľmi natrénované. A keď išli ďalej a ďalej opakovačky, tak sme pritvrdzovali. Skončili sme dobití, ale veľmi sme sa tešili," hovorí Ondrík. 

"S Janom to bolo naopak. Od rána mi na natáčaní hovorili, že Milan daj pozor na toho Janka. On má naozaj strach, že mu niečo urobíš, lebo ty si blázon. Začali sme sa biť, prvé čo urobil ma trafil do slabín," prezrádza Ondrík. O Koleníka sa tvorcovia seriálu báli, pretože ešte mal natáčať. Ondríkova scéna to ale bola posledná. 

TV JOJ

​Veľké tetovanie na chrbáte

Bongy má v seriáli na chrbáte veľké tetovanie. V skutočnosti ho ale Milan Ondrík nemá. Má na to prozaický dôvod. "Myslím si, že herec by mal byť ako nepopísaný list, lebo náhodou budem niekedy hrať aj pozitívnu postavu a nebudem musieť mať orla," hovorí Milan Ondrík. 

Herec je zo seriálu Za sklom nadšený. "Slovenské filmárstvo ide dopredu. A to ma veľmi teší ako herca. Je vidno kvalitu," dodáva Milan Ondrík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie