Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Herci zo seriálu Za sklom museli strieľať ostrými nábojmi
Zdielať na

Herci zo seriálu Za sklom museli strieľať ostrými nábojmi

BRATISLAVA / Už v stredu štartuje na JOJke nový kriminálny seriál Za sklom. Je inšpirovaný skutočným príbehom dvoch policajtov. Aby bola zachovaná autenticita diela v čo najvyššej miere, herci sa museli naučiť strieľať s ostrými nábojmi. Ako sami tvrdia, veľmi pozitívny vzťah k zbraniam nemajú.

Herec Ján Koleník nemá rád. keď musí v ruke držať zbraň. V tej chvíli má totiž obrovskú moc nad životom. Dôležité je aj vedomie, že jeden chybný krok môže pripraviť o život jeho alebo niekoho z jeho blízkych. "Môže sa ľahko stať nejaké nešťastie pri nakrúcaní. Vždy sa pýtam, či sú veci päťkrát poistené a zabezpečené, aby sa nič zlé nestalo," tvrdí herec. 

Koleníka síce zbrane veľmi neoslovili, no keďže je to profesionál ako sa patrí, do úlohy policajného vyšetrovateľa sa poriadne vžil. Podobne ako Tomáš Maštalír. "Predstava civila, ako sa drží zbraň, ako sa s ňou narába, ako sa nabíja, je dosť skreslená," tvrdí. 

Prvému kontaktu so zbraňou predchádzalo poučenie. "Ten pocit, keď sú tam už ostré náboje, vtedy je cítiť naozaj rešpekt," dodal herec Tomáš Maštalír. 

Prvý diel v stredu

Seriál Za sklom, ktorý televízia JOJ odpremiéruje už túto stredu 28. septembra o 20.35, vychádza zo skutočných udalostí. Je to príbeh dvoch policajtov, Maxa (Tomáš Maštalír) a Nora (Ján Koleník), vyšetrovanie zločinov a pomsta za vraždu kolegu postupne rozdelí. Napokon sa stanú nepriateľmi do takej miery, že sa každý z nich dostáva na opačnú stranu zákona.

„Obzvlášť hrdý som na to, že sa nám podarilo dostať do seriálu Jiřího Bartošku, ktorý nehral na Slovensku už takmer 30 rokov a celkovo v komerčných televíznych seriáloch nehráva,“ hovorí producent seriálu zo spoločnosti DNA Rasťo Šesták.

Súvisiace články

Najčítanejšie