Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Andrea Sabová šokuje: v seriáli ZOO zlatokopka, v realite matematička
Zdielať na

Andrea Sabová šokuje: v seriáli ZOO zlatokopka, v realite matematička

Andrea Sabová hrá v seriáli ZOO niečo ako zlatokopku. Jej Denisa si omotala okolo prsta zazobaného otca svojej kamarátky, ktorý by pokojne mohol byť aj jej otcom. V realite je Andrea úplne iná. Pôvodným výberom povolania by šokovala asi mnohých.

Do seriálu ZOO sa Andrea dostala tak trochu nezvyčajne. "Bola som na kastingu, za čo som bola veľmi vďačná," hovorí s tým, že herci sú do seriálov väčšinou vybraní už dopredu.

"Chvíľku to vyzeralo, že skôr môj papagáj zaujme. V rámci prvého rozhovoru s režisérom som rozprávala o svojich zážitkoch a záľubách a ukázala som im na mobile svojho papagája," spomína. Práve on podľa Andrey zaujal na kastingu najviac.

Vyšlo to!

Nakoniec si ale predsa režisér vybral príťažlivú blondínku. Andrea však vôbec netušila, do čoho ide.

"Povedali mi len, že budem mať vzťah s nejakým starším hercom. Vôbec som netušila s kým," hovorí. Trošku sa aj bála. Jozef Vajda, ktorý je tým tajným mužom, ju ale nesklamal. 

"Jožko Vajda je naozaj zlatý. Je profesionál a výborne vyzerá, takže dalo sa to s ním," priznáva Andrea.

S muža, ako je on, mala najskôr trému. "Prežila som to," smeje sa herečka.

Maroš Ďatko

Z matematičky herečka

Andreu si diváci môžu pamätať napríklad zo seriálu Ochrancovia. Vyštudovala síce herectvo, no všetko mohlo byť inak.

"Po gymnáziu som chcela študovať matematiku. Išla som preto na MatFyz na odbor matematika a deskriptívna geometria. Veľmi ma to bavilo," prekvapuje blondínka a priznáva, že asi sa tam mnohým nehodila. "Smiali sa mi," hovorí. 

"Matematika ma vždy bavila a deskriptíva bola moja veľká záľuba," priznáva.

"Mala som pocit, že mám na to talent," hovorí.

Brat ako inšpirácia

Andrea sa však rozhodla ísť umeleckým smerom. "Mám brata, ktorý je o osem rokov mladší, ale s herectvom začal skôr a keď som videla, ako recituje, spieva, tak aj ja som túžila sa umelecky vyžiť," vysvetľuje.

"Zo srandy som si podala prihlášku na operný spev, ale v rámci prijímačiek bolo aj herectvo. Potom som zistila, že viac mi to ide pri tom herectve, tak som šla na konzervatórium, potom si povedala, že som na to stará. Podala som si teda prihlášku na vysokú školu k pani Milke Vášáryovej a tam som nastúpila," prezradila.

A tak sa z nej stala herečka. 

Andrea Sabová bola hosťom v Novinách o 12. Pozrite sa:

Súvisiace články

Najčítanejšie