Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
10 Faktov o Stevenovi Seagalovi, ktoré vás dostanú!
Zdielať na

10 Faktov o Stevenovi Seagalovi, ktoré vás dostanú!

Zdroj: profimedia

Viete, že akčný hrdina Steven Seagal vie plynule po japonsky a má vlastnú kapelu? Jeho život je zaujímavejší, než niektoré napínavé bojové scény!

Život 63- ročného herca, režiséra a v neposlednom rade majstra bojových umnení Stevena Seagala by vydal na román či na životopisný film, pri ktorom by sa diváci rozhodne nenudili. Veď posúďte sami!

1. Nemecké i Mongolské Korene

Steven Seagal vďačí za svoj exotický výzor genofondu, ktorý zdedil po oboch rodičoch. Jeho mama Patricia mala anglické, nemecké a holandské korene, po otcovi zas zdedil ruskú a mongolskú krv.

2. Steven Seagal žil 15 rokov v Japonsku

Bojové umenie, ktorému sa Seagal venuje od svojich šiestich rokov, mu učarovalo natoľko, že sa v sedemnástich rozhodol opustiť Kaliforniu a odcestoval do Japonska, aby pokračoval v štúdiu. Tu sa učil od najväčších  majstrov a získal čierny pás v aikide, karate, jude a kende. 

3. Plynulá Japončina

Ako prvý cudzinec si otvoril v Japonsku školu aikida. Napriek tomu, že bol Američan jeho škola si vybudovala v krajine skvelú povesť. Steven vie plynule po Japonsky. Jeho prvá manželka bola dcéra japonského majstra.

4. Multiotecko

Seagal je otcom siedmich detí

5. Zlomil zápästie Jamesovi Bondovi

Predtým ako so Steven stal filmovou hviezdou, zasväcoval do bojových umení mnohých známych hercov. Počas natáčania bondovky Never Say Never Again si vzal na paškál Seana Conneryho. Počas ich tréningov mu vykrútil zápästie a až o niekoľko rokov neskôr predstaviteľ agenta 007 zistil, že ho má zlomené!

profimedia

6. Bluesman

Okrem filmu učarovala Seagalovi i hudba. Je vášnivý hráč na gitaru, miluje blues, má vlastnú kapelu a vydal dva albumy.

7. Ochranca zvierat

Ak vám neučarovala Seagalova schopnosť poraziť vo filmoch hordu ozbrojených chlapov len pomocou jeho dvoch rúk, určite vám bude aspoň sympatické, že herec bojuje za práva zvierat, pomáha útulkom a zachránil život už mnohým štvornohým chlpáčom.

8. Aktivista

Seagala zaujíma i životné prostredie, preto sa mnoho jeho filmov zaoberá témou kontaminácie prírody nevšímavými spoločnosťami produkujúcimi nebezpečný odpad.

9. Putinov kamarát

Herec s neodmysliteľnými čiernymi vlasmi v cope sa kamaráti s ruským prezidentom Putinom. Toho akčná hviezda kontroverzne označila za jedného z najväčších svetových lídrov.

10. Aikido

Steven Seagal je jedným z celosvetovo najvýznamnejších majstrov v bojovom umení aikido, je držiteľom siedmeho danu.

Nenechajte si ujsť napinavý akčný seriál Strážca spravodlivosti DNES o 20:15 na JOJ Cinema.

Steven Seagal a Putin

profimedia

Najčítanejšie