Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Libuše Šafránková (61) má rakovinu pľúc: Nikto ju nevidel fajčiť a pritom...
Zdielať na

Libuše Šafránková (61) má rakovinu pľúc: Nikto ju nevidel fajčiť a pritom...

Zdroj: archív blesk.cz

Vážna choroba, ktorá väčšinou trestá fajčiarov, stihla aj obľúbenú herečku Libušku Šafránkovú. Lekári jej bohužiaľ diagnostikovali rakovinu pľúc. S cigaretou bola videná iba vo filme...

Libuše Šafránková rozhodne nie je náruživá fajčiarka. Jej syn síce vlani v rozhovore pre Blesk povedal, že má svoje detstvo zahalené do cigaretového dymu, to ale spomínal ako ho otec, Josef Abrhám, brával do pánskej šatne Činoherného klubu za velikánmi, ako boli Petr Čepek, Jiří Kodet alebo Jiří Menzel. “Vždy tam tak nafajčili, že si z nich pamätám iba nohy. Hlavy mali v oblakoch a ja som k nim vzhliadal,“ pamätá sa Abrhám mladší.

Že by si ale zapálil sám jeho otec alebo matka, sa nikdy nezmienil. A nepotvrdil to ani nikto iný, obľúbenú herečku skrátka na verejnosti nikdy fajčiť nevidel. Vo filme Báječná léta pro psa (1997) si ale jej postava dávala jednu cigaretu za druhou a skvelá herečka to zvládla s presvedčivosťou sebe vlastnej.

archív blesk.cz

Či si teda niekedy mimo kameru zapálila, tak len vzácne a v súkromí. A podľa lekárov bude práve fakt, že nebola silná fajčiarka, pre ďalší vývoj jej zdravotného stavu veľmi dôležitý.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie